VISOKA ŠKOLA DAG HAMMARSKJÖLD

Želite li svjetsku karijeru?

31.03.2014 u 10:04

Bionic
Reading

Svake godine donose se važne životne odluke, a jedna od najvažnijih odluka u životu svakako je izbor budućeg zvanja.

Jeste li se oduvijek željeli baviti međunarodnim odnosima i diplomacijom? Putovati svijetom i upoznavati različite ljude i kulture? Pratite li aktualna svjetska zbivanja, od rješavanja sukoba do međunarodnih sastanaka i konferencija? Zanima li vas vanjska politika, međunarodno pravo i ekonomski odnosi u svijetu? Analizirate li hrvatski položaj u međunarodnoj zajednici? I – želite li i sami biti dijelom jedne od najizazovnijih i najuzbudljivijih profesija uopće? Želite li postati hrvatski stručnjaci i specijalisti međunarodnih odnosa i diplomacije?

Ako su vaši odgovori potvrdni, nalazite se uistinu na početku svjetske karijere. Ključno je napraviti prvi korak, a to je upisati studij koji će vašim željama dati najbolje znanje, iskustva i vještine. Ove godine donesite najbolju moguću odluku kad je posrijedi vaš životni poziv. Upišite Visoku školu međunarodnih odnosa i diplomacije Dag Hammarskjöld u Zagrebu. I ovo će sigurno biti vaša godina! Prva u nizu uspješnih godina.

Ove je akademske godine Visoka škola međunarodnih odnosa i diplomacije Dag Hammarskjöld ušla u petu godinu svojega rada. Tijekom proteklog razdoblja stotine upisanih studenata prepoznali su Visoku školu kao vodeću ustanovu u obrazovanju stručnjaka na području međunarodnih odnosa i diplomacije u Republici Hrvatskoj i ovom dijelu Europe s najvišom razinom stručnosti te znanstvenih i etičkih standarda.

Na Visokoj školi provode se dva studija: preddiplomski stručni studij – koji traje 3 godine ili 6 semestara te se njegovim završetkom stječe 180 ETCS-bodova i stručni naziv prvostupnika/prvostupnice međunarodnih odnosa i diplomacije – te specijalistički diplomski stručni studij koji traje 2 godine ili 4 semestra te se njegovim završetkom stječe 120 ETCS-bodova i stručni naziv specijalista/specijalistice međunarodnih odnosa i diplomacije. Sa stečenim kompetencijama mogu se obavljati različiti poslovi ovisno o životnim i poslovnim okolnostima svake studentice i studenta koji na Visokoj školi steknu diplomu. Ovog proljeća bit će promoviran već drugi naraštaj završenih stručnjaka i specijalista međunarodnih odnosa i diplomacije, od kojih su mnogi već započeli vrlo uspješne karijere u Hrvatskoj i inozemstvu. S diplomom Visoke škole raditi se može u državnoj upravi, u tijelima Europske Unije, zatim u međunarodnim organizacijama i institucijama, privatnim i javnim medijskim kućama, trgovačkim društvima, ustanovama, udrugama, političkim strankama te u zakladama u zemlji i inozemstvu.

Uz vrhunske predavače i zanimljive kolegije, tijekom studija organiziraju se i stručna putovanja. Dosadašnji studenti posjetili su tako niz zemalja u Europi i svijetu, od susjednih zemalja do Francuske, SAD-a i Indije. Ukratko, donesete li ovu važnu životnu odluku, vaša će svjetska karijera početi prvim danom na Visokoj školi međunarodnih odnosa i diplomacije Dag Hammarskjöld!

Ostvarite svoje želje! Dobro došli na svoj studij!