Obitelj i dom SUVREMENO DJETINJSTVO

Premalo vremena za igru djecu čini nesretnom

  • Autor: K. Z.
  • 3.8.2009 10:07:16
  • 3.8.2009 9:00:00

Iako je vrijeme provedeno s djecom najbolje potrošeno vrijeme, čini se da ga roditelji ipak nemaju dovoljno. Naime, najnovije istraživanje pokazuje da tek svaki četvrti roditelj ima dovoljno vremena za igru s djecom

Tijekom istraživanja polovica roditelja istaknula je da nema dovoljno sigurnih mjesta gdje bi se djeca mogla igrati. Svaki drugi roditelj krivi posao koji im, kako kažu, ograničava vrijeme za kvalitetno druženje s djecom.

'I roditelji, ali i djeca, kažu da im pritisak modernog vremena oduzima vrijeme za druženje, što ih čini nesretnima. Igra je iznimno važna za djecu jer pomaže njihovu zdravlju, učenju i razvoju. I što je najvažnije, igra je ključna za uživanje u djetinjstvu te se ne može uzimati zdravo za gotovo. Svi mi moramo pridonijeti tome da djeca imaju normalno i zaigrano djetinjstvo', istaknuo je Adrian Voce, ravnatelj Play Englenanda, kompanije koja je provela istraživanje.

U istraživanju je sudjelovalo više od 1000 roditelja, a čak 72 posto njih izjavilo je da žele više slobodnog vremena koje bi mogli provesti u igri s djecom.

Otkriveno je i da se djeca suočavaju s pritiskom nedostatka vremena jer imaju previše domaće zadaće, ali i izvanškolskih aktivnosti koje im otežavaju djetinjstvo.  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više