Obitelj i dom ZA DOBRO PONAŠANJE

Moderne blagovaonice poboljšavaju koncentraciju učenika

  • Autor: K. Z.
  • 8.7.2009 11:02:45
  • 8.7.2009 11:00:00

Lijepo uređene blagovaonice i zdrava hrana na jelovnicima pozitivno su djelovale na učenike koji su počeli postizati bolje rezultate

Zdravi ručak u školi u moderno opremljenoj blagovaonici poboljšava koncentraciju učenika, pokazuje najnovije istraživanje. Otkriveno je da lijepo uređene blagovaonice u školama pozitivno djeluju na ponašanje učenika, ali i na njihovu samostalnost.

Tijekom istraživanja u nekoliko engleskih škola znanstvenici su učenicima ponudili zdrave i ukusne jelovnike, moderno uređen prostor s novim namještajem. Uočeno je da su takve promjene pozitivno djelovale na učenike, dok u ostalim školama nije primijećen takav napredak.

Istraživanjem je otkriveno da se učenici nakon takvog obroka u uređenom prostoru bolje ponašaju i kasnije u učionici te da im je poboljšana koncentracija.

'Ova otkrića iznimno su važna za škole. Dakle, ako žele koncentrirane učenike koji se znaju lijepo ponašati, tada im moraju omogućiti objedovanje u lijepo uređenim blagovaonicama, jer se to pokazalo kao pun pogodak', istaknuto je u objavljenim rezultatima istraživanja.


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više