SAJAM DRAGOG I POLUDRAGOG KAMENJA

U Zagrebu se održava 11. po redu Mineral Expo

26.05.2009 u 13:37

Bionic
Reading

Izlagači iz zemlje i inozemstva predstavit će i ponuditi posjetiteljima zagrebačkog Doma sportova 30. i 31. svibnja po posebno povoljnim cijenama nakit i ukrasne predmete od dragog i poludragog kamenja, bisera i koralja te neobrađene minerale i fosile

Najveća je ponuda nakita izrađenog od gotovo svih poznatih vrsta poludragog kamena, što će privući, kao i svih dosadašnjih godina, veliki broj zainteresiranih posjetitelja.

Upotrebne i ukrasne predmete od poludragog kamenja kao jedinstven poklon ili ukras vašeg doma moći čete odabrati između unikatnih ogledala ukrašenih poludragim kamenjem, satova na pločicama od ahata, svijećnjaka, lampi, pepeljara, fontana, postolja za pera, kutijica, piramida, mobila i slično.

Originalni fosili izumrlih životinja: trilobiti stari 580 milijuna godina, amoniti stari 85 milijuna godina, zubi dinosaurusa, dijelovi mamutovih kljova, zubi izumrle vrste morskog psa, fosili drveta i listova bit će također u ponudi Sajma.

Nakon više godina, opet će na Sajmu zainteresiranim posjetiteljima davati stručno mišljenje i procjenu nakita vrsna gemologinja školovana u SAD-u. Posjetitelji koje zanima liječenje kristalima imat će priliku razgovarati s nekoliko domaćih i stranih kristaloterapeuta.

I ove ćemo godine poduprijeti rad Udruge za zaštitu djece oboljele od malignih bolesti Sanus i biti im domaćini. Tako ćemo omogućiti posjetiteljima i izlagačima da se upoznaju s njihovim radom i da novčano pomognu prema svojim mogućnostima. Sajam će se održati u subotu i nedjelju, od 10-20 sati. Cijena ulaznice je 20 kuna, a djeca do 14 godina imaju besplatan ulaz.