Obitelj i dom NAGRADNJAČA

Poklanjamo vam knjigu 'Botticellijeva tajna'

  • Autor: tportal.hr
  • 11.10.2012 10:25:12
  • 4.10.2012 9:42:03

Profil i tportal.hr vam poklanjaju bestseler autorice Marine Fiorato, 'Botticellijeva tajna'.

Firenca, 1481. U gradu-dragulju kojim vlada moćna obitelj Medici, lijepa Luciana Vetra povremeno radi kao model, a češće kao prostitutka. Kad je dugogodišnji ljubavnik preporuči svome prijatelju slikaru, Luciana niti ne sluti da će poslužiti kao nadahnuće za Floru, središnji lik Botticellijeva remek-djela Primavera ili Alegorija proljeća. No vječna slava ima svoju cijenu, a cijena bi ovaj put lako mogla biti njezin život.

Dok po renesansnoj Italiji bježi s ukradenim predloškom slike, Luciani će pomoći jedini muškarac koji nije podlegao njezinim čarima – svećenik-novak, brat Guido della Torre.
Odgonetajući tajne upisane na slici i slijedeći njihov trag kroz sedam moćnih gradova-država, fratar i kurtizana naći će se u smrtnoj opasnosti, ali i otkriti da skrivena poruka krije jednu od najzagonetnijih političkih urota njihova vremena – trag koji vodi sve do Lorenza Medicija Veličanstvenog.

O autorici: Marina Fiorato je poluvenecijanka, rođena u Manchesteru. Diplomirala je povijest na Oxford University i na University of Venice, gdje je specijalizirala na proučavanju Shakespeareovih drama kao povijesnih izvora. Po završetku studija radila je kao ilustrator, glumica I filmska kritičarka. Dizajnirala je i vizuale turneja poznatih rock-bandova, od U2 do Rolling Stonesa. Književnu slavu ostvarila je bestselerima 'Puhač stakla s Murana', 'Gospa od badema', 'Botticellijeva tajna'. Živi u sjevernom Londonu s mužem i dvoje djece.

Knjigu su osvojile:

Irena Đurašin
Melita Žbulj


Nagrade šaljemo poštom na kućnu adresu.


216743,216779,216498,217570
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više