Obitelj i dom TAJNA SREĆE

Što je ključno za sretan život

  • Autor: tportal.hr
  • 13.8.2012 12:12:31
  • 13.8.2012 10:23:17

Bliski odnosi s prijateljima i obitelji u djetinjstvu čine ljude sretnijima u kasnijem životu, tvrdi nova studija

Istraživanje je pokazalo da su pozitivni socijalni odnosi u djetinjstvu i adolescenciji ključni za dobrobit i sretan život odrasle osobe te da školski uspjeh ima malo utjecaja na to, prenosi Daily Mail.

Dobrobit su znanstvenici definirali kao mješavinu osjećaja koherentnosti, pozitivnih strategija pri rješavanju problema, društvenog angažmana i snaga kojih su osobe same svjesne. Do tog su saznanja znanstvenici na Novom Zelandu došli analizirajući podatke 804 osobe u 32 godine, pri čemu su mjerili odnos nepovoljnog obiteljskog položaja, socijalne povezanosti i razvoja govora u djetinjstvu, socijalne povezanosti i obrazovanja u adolescenciji te dobrobiti u odrasloj dobi.

Rezultati su pokazali da postoji snažna veza između socijalne povezanosti djeteta i tinejdžera s dobrobiti odrasle osobe, čime se pokazuje značenje pozitivnih društvenih odnosa.

U studiji objavljenoj u časopisu Journal of Happiness Studies tvrdi se da rani razvoj govora djeteta i školski uspjesi u adolescenciji imaju malo veze sa srećom odraslih osoba. Znanstvenici sa Sveučilišta Deakin tvrde da treba ulagati u izgradnju jakih socijalnih vještina i odnose, jednako kao i u postignuća u školi.

205779 ,200124 ,192024,202160
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više