Obitelj i dom U CENTRU ZAGREBA

Kafić u kojem starinski ambijent izgleda posve trendi

  • Autor: tportal.hr
  • 12.6.2012 10:20:51
  • 12.6.2012 8:00:00

Smješten u samome centru Zagreba, kafić Drinx ističe se svojim modernim uređenjem uspješno spojenim sa starinskim ambijentom

Kako moderan i efektan dizajn uspješno spojiti s povijesnim ambijentom, bio je prvi zadatak prilikom uređenja kafića Drinx u popularnoj zagrebačkoj Tkalčićevoj ulici. Smješten u prizemlju starije zagrebačke zgrade, Drinx krase stari cigleni svodovi koji su pomnim uređenjem dobili urbano ozračje.

Sa starih ciglenih zavinutih stropova vise efektni lusteri koji na prvi pogled djeluju kao da su načinjeni od čipke. Polukružni oblik svodova tematski se proteže kroz cijeli prostor. Pa tako isti oblik lustera prati i šank prekriven polukružnim drvenim pločama na čijim je rubovima efektno postavljena rasvjeta koja cijelom prostoru daje posebnu čar.

Tematski odvojeni pregradama u kafiću su čak i nasloni separea te visoki stolovi kružnoga oblika, a tamno drvo namještaja te pleteni stolci i stolovi odlično se uklapaju u ambijent. S naglaskom na dobro raspoređenu i efektnu rasvjetu uz dodatak starinskog štiha, kafić Drinx dobar je primjer usklađivanja dviju naizgled nespojivih strana.

197038,197016,196779,196789
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više