PROBUDITE SE!

Deset zapovijedi za svaku ženu

24.03.2012 u 07:00

Bionic
Reading

Najmanja pozitivna promjena u našim životima može početi odgonetati najveći problem. Promjene u život možemo unijeti na mnogo načina. Možemo početi iskreno sagledavati svoje mane, ali ne tako što ćemo gledati što s nama nije u redu, nego tako što ćemo uvidjeti prepreke koje smo si postavili a koje nas sprečavaju da budemo sve što bismo mogle biti

Mnoge te prepreke zapravo su stvari koje smo naučile u djetinjstvu, kad smo prihvatile sustav vjerovanja nekog drugog. No ako smo jednom naučile takve misli, onda se sada možemo i odučiti od njih, tvrdi Louise L. Hay, autorica vodiča o uspješnome životu za svaku ženu, 'Moć žene' u izdanju Mozaika knjiga. U svojoj nadahnjujućoj knjizi Hay otkriva da će osnovne promjene koje ćemo vidjeti biti unutarnje promjene. Njezin cilj jest da sve žene dožive ljubav prema sebi, osjećaj vlastite vrijednosti, samopoštovanje i snažno mjesto u društvu.

Evo i nekoliko osnovnih smjernica:

1. Prestanite kritizirati
To je beskoristan čin, nikad ne donosi ništa pozitivno. Nemojte se kritizirati, skinite taj teret sa svojih leđa. Nemojte ni druge kritizirati jer su mane koje obično pronalazimo u drugima puke projekcije stvari koje ne volimo u sebi samima. Negativno razmišljanje o drugoj osobi jedan je od najvećih uzroka ograničenja u vlastitom životu.

2. Nemojte plašiti same sebe

Sve želimo s time prestati. Mi se prečesto teroriziramo vlastitim mislima. Naučimo stoga misliti pozitivno, jer će na taj način naše misli promijeniti naše živote nabolje.

3. Budite posvećene odnosu koji imate sa samom sobom
Toliko se predajemo drugim vezama, a sebe nekako odbacujemo. Posvećujemo se sebi samo tu i tamo. Stoga se zaista pobrinite za sebe. Budite predani u ljubavi prema samoj sebi. Pobrinite se za svoje srce i dušu.

4. Ponašajte se prema sebi kao da ste voljene
Cijenite se i poštujte. Kada volite sebe, više ste otvoreni ljubavi od drugih. Zakon ljubavi traži da svoju pozornost usmjerite na ono što zaista želite, a ne na ono što ne želite. Usmjerite se na ljubav prema sebi.


Nikad nije kasno za učenje
5. Vodite računa o svom tijelu
Vaše je tijelo dragocjen hram. Ako ćete živjeti dugim, ispunjenim životom, onda želite voditi računa o sebi sada. Želite dobro izgledati, a ponajviše osjećati se dobro s mnogo energije. Prehrane i vježbanje zaista su važni.

6. Obrazujte se
Prečesto prigovaramo da ne znamo ovo ili ono i ne znamo što nam je činiti. Ali mi smo pametne i inteligentne i možemo učiti. Posvuda ima knjiga, tečajeva i CD-a. Ako je novac problem, onda koristite knjižnicu.

7. Izgradite si financijsku budućnost
Svaka žena ima pravo na vlastiti novac. To je važno vjerovanje koje moramo prihvatiti. To je dio našeg osjećaja vlastite vrijednosti. Uvijek možemo početi s malim. Važno je da štedimo.

8. Izrazite svoju kreativnu stranu
Kreativnost može biti aktivnost koja vas ispunjava. To može biti bilo što. Dajte si vremena i izrazite se. Ako imate djecu, a nemate vremena, pronađite prijateljicu koja će vam pomoći pripaziti na djecu i obratno. Obje zaslužujete vrijeme za sebe. Vi ste toga vrijedne.

9. Neka radost i sreća budu u središtu vašega svijeta

Vi uvijek u sebi imate radost i sreću. Svakako se povežite s tim mjestom u sebi. Izgradite svoj život oko te radosti. Kada smo sretne, možemo biti kreativne, ne brinemo se oko sitnih stvari i otvorene smo za nove ideje.

10. Pripazite na integritet, držite svoju riječ

Kako biste cijenile i poštovale sebe, morate imati integriteta. Naučite držati svoju riječ. Nemojte obećati ono što ne možete ispuniti. Čak ni samoj sebi. Nemojte si obećati da ćete sutra započeti dijetu ili vježbati svakoga dana osim ako niste sigurne da ćete tako i postupiti. Želite imati povjerenje u sebe.