SVE U ZNAKU STEPENICA

Pogledajte mračno potkrovlje pretvoreno u senzacionalan stan

05.12.2011 u 12:00

Bionic
Reading

Transformacija dvaju malenih stanova smještenih u potkrovlju u sjevernom Londonu jedan je od najboljih primjera za to kako malen, mračan i nepristupačan stan može biti pretvoren ugodan, moderan i praktičan prostor za život

Posebno dizajniran prostor za vlasnika glazbenika, njegovu suprugu glumicu i njihova dvogodišnjeg sina pravo je remek-djelo i spoj arhitekture, dizajna i umjetnosti s ugradbenim namještajem koje popunjava sve prazne prostore.

Projekt renoviranja i preuređenja dvaju malih tavanskih stanova u prekrasan prostor djelo je Atmos Studija, a stan se nalazi Stoke Newingtonu u sjevernom Londonu. Izazovnim projektom stvoren je kompleks od niza ispreplepetenih prostora oživljenih svjetlošću i dizajnom.

Centralni dio stana čini otvoreno stubište, a u cijelome stanu dominira bijela boja, drveni namještaj te veliki prozori koji osiguravaju puno svjetlosti. Gotovo cijeli interijer stana u znaku je stepenica, pa tako čak i police svojim oblikom podsjećaju na stepenice. Postavljena ogledala po stanu udvostručuju, a na nekim mjestima i četverostruko povećavaju cijeli prostor.