Obitelj i dom 'ZAJEDNO SMO JAČI'

HT donirao 775 tisuća kuna humanitarnim projektima

  • Autor: K.Z.
  • 1.12.2011 14:32:32
  • 1.12.2011 12:49:37

U sklopu projekta 'Zajedno smo jači' HT je ove godine dodijelio 775 tisuća kuna za 24 humanitarna projekta

Hrvatski Telekom danas je predstavio rezultate šestog donacijskog projekta 'Zajedno smo jači', u kojemu aktivno sudjeluju zaposlenici HT-a iz svih dijelova Hrvatske. Svjesni izazova i poteškoća vremena u kojemu živimo, zaposlenici HT-a ove su godine predložili oko 300 projekata iz svog okruženja koji su usmjereni na pomoć onima kojima je najnužnija – od onih najmlađih pa do najstarijih. U konačnici su odabrana 24 projekta za koje je HT izdvojio novčana sredstva u visini od 775 tisuća
HT
Maja Weber i Ivica Mudrinić s dobitnicima donacija
kuna.

'Sretan sam što nastavljamo s ovom inicijativom iako nam u gospodarstvu ne cvatu ruže. No HT nastavlja s pomaganjem, ali i sa svojim razvojem i rastom. Unatoč krizi, nastavljamo raditi i napredovati za dobrobit građana Hrvatske. Želimo potaknuti drugačije razmišljanje i ukazati na važnost društvene odgovornosti', istaknuo je na konferenciji za novinare Ivica Mudrinić, predsjednik Uprave HT-a.

Dodao je da HT već niz godina potvrđuje svoju društvenu odgovornost i osjetljivost sudjelujući u brojnim humanitarnim aktivnostima te inicirajući akcije poput donacijskog projekta 'Zajedno smo jači'. 'Upravo smo kroz njega pomogli ostvarenju brojnih vrijednih projekata u lokalnim zajednicama u kojima živimo i radimo. A posebno smo ponosni na činjenicu što je riječ o zajedničkoj inicijativi kompanije i njezinih zaposlenika. I ove smo godine natječaj usmjerili prema humanitarnim projektima te pružamo potporu zdravstvenim ustanovama i udrugama koje se brinu o djeci s posebnim potrebama, osobama s invaliditetom, starijim građanima i onima slabijeg imovnog stanja', napomenuo je Mudrinić.

Među dobitnicima donacija su i humanitarna udruga 'Crveni nosevi – klaunovi doktori' te Centar za zapošljavanje invalida grada Vukovara. 'Mlada smo organizacija, radimo oko godinu dana, ali se jako trudimo. Naš je zadatak da bolesnoj djeci donosimo osmijeh na lice i pozitivnu atmosferu. Dosad smo posjetili oko 3200 djece, i to po principu – od kreveta do kreveta. Budući da smo mladi, ova donacija nam puno znači jer će nam pomoći da posjetimo više bolnica diljem Hrvatske', izjavio je Zoran Vukić, umjetnički direktor udruge 'Crveni nosevi – klaunovi doktori'.

Donacija je razveselila i Milana Vukobratovića, predsjednika Centra za zapošljavanje osoba s invaliditetom: 'Ova donacija olakšava rad našeg centra koji postoji već tri godine. Jedinstvena smo udruga koja zapošljava osobe s invaliditetom. Trenutno imamo četiri zaposlenika i osam volontera. HT-ova donacija dobro će nam doći za rad na projektu proizvodnje cvijeća i začinskog bilja.'

O dodjeli donacija odlučivalo je povjerenstvo koje se sastoji od zaposlenika iz svih dijelova kompanije i svih regija. Kako je pojasnila Maja Weber, direktorica Odjela za odnose s javnošću, povjerenstvo se vodilo kriterijima prema kojima projekti moraju biti humanitarne prirode od trajne vrijednosti i važnosti za društvo te u koje će – izravno ili neizravno – biti uključen što veći broj korisnika. Inače, HT je u sklopu projekta 'Zajedno smo jači' dosad donirao više od šest milijuna kuna za humanitarne projekte u cijeloj Hrvatskoj.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više