Obitelj i dom NAJNOVIJA OSTVARENJA

Počinju Dani pasivne kuće

  • Autor: tportal.hr
  • 4.11.2011 11:20:23
  • 4.11.2011 10:51:02

Dani pasivne kuće u Hrvatskoj održat će se po četvrti put od 4. do 6. studenog, a uz stručne skupove, događaj će pratiti i izložba

Na 4. danima pasivne kuće sudjelovat će više predavača i izlagača iz desetak država pod pokroviteljstvom državnih institucija, gradova, stručnih organizacija i udruga.

Održat će se brojna predavanja, radionice i prezentacije tvrtki te stručni obilasci gradilišta i dovršenih niskoenergetskih i pasivnih kuća.

U okviru programa će se izvoditi i izravno pratiti testiranje prve pasivne kuće u Hrvatskoj u Bestovju. Testirat će se zrako(ne)propusnost uz termovizijsko snimanje i tako protumačiti metoda testiranja i certificiranja pasivnih kuća.

Prikazat će se najnoviji projekti i ostvarenja vrlo niskoenergetskih i pasivnih kuća i zgrada u
Hrvatskoj. Osim primjera novogradnje, tema energetski učinkovite obnove (modernizacije) do energetskog standarda pasivne kuće ili tzv. faktora 10, zauzima posebno mjesto u ovogodišnjem programu.

Uz izložbeno i prezentacijsko predstavljanje najnovijih proizvoda; materijala, građevinskih sustava i instalacijske opreme, predstavit će se i nove IT podrške za integralno projektiranje.

Dani pasivne kuće su otvoreni za sve zainteresirane građane, arhitekte, inženjerske graditeljske i komplementarne struke, za profesionalce i studente, investitore, menadžere, banke, edukacijske institucije, izvođače, proizvođače, izvoditelje i zastupnike tvrtki. Detalje potražite na www.arhitekt.hr.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više