IGRA BOJA

Pogledajte prekrasno uređen stan u vedrim tonovima

17.10.2011 u 07:00

Bionic
Reading

Čak i najobičniji dom domišljata igra boja može učiniti domom iz snova te mu pružiti osjećaj topline i razigranosti

Stan u kojemu je najveći naglasak upravo na bojama te sadrži gotovo cijelu paletu smješten je u Madridu. Prostrani stan ima gotovo 300

četvornih metara te fascinantnu zbirku neobičnih komada namještaja. Cijeli prostor dizajnirao je Beatriz Aparicio, naravno, prema uputama i željama vlasnika stana, biznismena Jaimeja Lacasa koji je uspio igrom boja izbjeći da prostrani i jako svijetli stan djeluje hladno i odbojno.

Boje i pregradni zidovi korišteni su u funkciji vizualnog odvajanja prostorija. Tako je dnevni boravak maštovitom staklenom stijenom odvojen od radnoga prostora, a spavaća soba, pak, plavim visokim policama. Svaka prostorija u stanu ima efektne detalje koji podižu cjelokupan dojam, kao što je bijeli zid u spavaćoj sobi, slike u radnoj sobi i dnevnom boravku te neobičan uzorak na zidu kupaonice.

Za razliku od ostatka stana, kuhinja je potpuno moderno uređena, s najnovijim aparatima, a prevladava boja metala. Ono što je povezuje s ostatkom stana su ukrasi na zidovima te doista jedinstven stol i stolice.