Obitelj i dom BRAČNI RATOVI

Najčešće se svađamo zbog novca i svekrva

  • Autor: tportal.hr
  • 24.8.2011 11:18:36
  • 24.8.2011 10:23:04

Tko ne zna barem jedan vic u kojem su punice uzrok svih zala i bračnih nevolja? Ne samo u vicevima, pokazalo je nedavno istraživanje – jedan od najčešćih uzroka bračnih svađa su svekrve

Istraživanje provedeno na 2.000 engleskih bračnih parova pokazuje: samo su novac i vođenje domaćinstva češći uzrok razmirica nego nesretne svekrve i punice. Točnije, najčešći uzroci su slaba zarada ili rasipnost te žene preopterećene kućnim obvezama.

U prvih deset su također neumjerenost u alkoholu, sklonost gomilanju stvari, urednost, odluka o TV programu koji će se gledati, vrijeme potrebno za spremanje.

Istraživanje koje je proveo engleski Phillips, a prenosi Daily Mail, pokazuje da se svaki deseti par prepire svakodnevno, a svaki dvadeseti više puta dnevno.

U prosjeku, žene pobjeđuju u više od polovine rasprava, a čak dvije od pet sklone su zaplakati. Gospoda su pomirljivija, pokazuje istraživanje: češće popuštaju i priznaju krivnju, češće se ispričavaju.

No, koliko se god Englezi svađali zbog svekrva i punica, toliko ih i sve više trebaju: isto istraživanje pokazuje da milijuni obitelji koriste punice kao besplatni baka-servis za čuvanje djece.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više