OTKRIVENO

Kako slatkiši pomažu djeci da ne budu debela?

04.07.2011 u 09:37

Bionic
Reading

Istraživanje američkih znanstvenika provedeno na 11.000 djece pokazuje kako slastice nisu tako nezdrave, prenosi Daily Mail

Kvare zube, debljaju, nezdravi su... Slatkiše ne prati dobar glas, a mnogi roditelji zabranjuju ih djeci. Novo istraživanje pak tvrdi suprotno. Konzumiranje slastica smanjuje rizik od debljanja, prenosi Daily Mail.

Djeca koja redovito jedu čokoladice i ostale slatkiše imaju 22 posto manje šanse da postanu debela. Do ovih zaključaka, koji su suprotni brojnim istraživanjima, došli su znanstvenici sa Sveučilišta Louisiana State, a promatrali su više od 11.000 djece i mladih u dobi od 2 do 18 godina od 1999. do 2004. godine, objavljeno je u časopisu Food and Nutrition Research.

Istraživači kažu da se djeca koja jedu pravilne porcije slastica od rane dobi nauče i disciplinirano hraniti. Ona djeca koja slatkiše jedu samo u posebnim prilikama postanu svjesna prehrambenih navika. Slatkiši ne smiju zamijeniti hranu bogatu nutrijentima, oni su posebna poslastica i u njima treba uživati umjereno, zaključila je voditeljica istraživanja Carol O’Neil.