NOVI PREDMET

U britanskim školama uči se kako hodati u štiklama

08.06.2010 u 15:36

Bionic
Reading

U sklopu vladinog obrazovnog programa britanske tinejdžerice će imati prilike naučiti kako hodati na visokim petama

Učenicama nekoliko britanskih koledža ponuđena je šestotjedna obuka pod nazivom 'Sexy Heels In The City' u sklopu koje bi 16-godišnjakinje mogle naučiti vještine važne za 'bolje snalaženje u poslovnom svijetu i društvenom životu'. Tečaj vodi Chyna Whyne, bivši prateći vokal, koja je uvjerena da joj je život bio grozan zato što nije u mlađoj dobi naučila hodati na visokim petama.

'Poanta je da je za cure bolje da nauče hodati u štiklama što prije. Što prije mlade dame svladaju pete, to bolji će im život biti dugoročno, kako na poslovnom, tako i na privatnom planu', kaže Whyne.

'Nosim visoke pete i rado bih da me netko nauči kako što bezbolnije hodati u njima, no mislim da bismo u srednjoj školi mogli radije učiti tisuće drugih stvari koje su daleko važnije za život. Ovo nije jedna od njih', smatra jedna od protivnica programa, uspješna poslovna žena Annette Lees.

Učenice koje su već prošle obuku ne slažu se s tim. 'Otkako sam počela hodati u štiklama imam više samopouzdanja. Drago mi je što sam prošla tečaj', rekla je 16-godišnja Celina Mystery za Telegraph.