JEDNOSTAVNO I UČINKOVITO

Mali i inovativni predmeti koji su promijenili živote žena

28.05.2010 u 08:30

Bionic
Reading

Velike inovacije su rijetko takve i veličinom. Zapravo, što je inovacija manjih dimenzija, smatra se većom. Zamislite, tijekom stoljeća, inovacije su postajale manje, a ideje veće. A osim toga, obožavamo kad nam inovacije bez problema stanu u torbicu!


1910-te
Maskara

Modernu maskaru osmislio je 1913 kemičar T. L. Williams – napravio ju je za svoju sestru. Ova prva maskara bila je napravljena od ugljene prašine i vazelina.
Iduća desetljeća pokazala su da za ovaj izum ima mjesta u pretincu taštine – i tako je maskara napredovala, poprimivši oblik koji danas poznajemo i koristimo. Mala tuba s četkicom otada pomaže ženama da oblikuju gušće, duže, punije trepavice. Kompaktna ljepota bez koje moderne žene ne mogu.





Kasne 1920-te
Tampon

Drevni Egipćani dosjetili su se prvih jednokratnih tampona, napravljenih od omekšalog papirusa. Stari Grci imali su tampone od mekanog platna omotanog oko malenog komadića drveta. Godine 1929. moderni tampon s aplikatorom prvi je izmislio i patentirao dr. Earle Haas sa željom da kreira tampon za masovnu proizvodnju. I to je bilo to. Malo, kompaktno rješenje za jedan od problema s kojim se susreću sve žene.






1930-te
Instant kava

Osvježavajuće iskustvo za um i tijelo ne mora nužno zahtijevati cijelu proceduru s posebnim pripremama koje uključuju mnogo predmeta. Užitak u okusu i okrepljujući učinci šalice kave prvi put su postali dostupniji u 30-ima kada je nastala dehidrirana instant kava u granulama. Glavna prednost je jednostavnost pripreme koja ostavlja više vremena za uživanje u tom ukusnom iskustvu.





1970-te/80-te
Mobilni telefon

Danas je mobilni telefon jedna od najosnovnijih stvari. Godine 1973. zaposlenik Motorole dr. Martin Cooper obavio je poziv šetajući ulicama New Yorka, razgovarajući na prvom prototipu mobilnog telefona. Prvi komercijalni mobilni telefon pušten je u prodaju 1983, a težio je 793 grama. Uređaj se mogao nabaviti po cijeni od „samo” 3,995 USD. Godine 1991. prva GSM mreža uspostavljena je u Finskoj. Uz novi način prijenosa informacija, započeo je i novi trend kojim su mali uređaji od 100-200 grama istisnuli 'cigle' zahvaljujući manjim baterijama i učinkovitijoj elektronici kojoj je bilo potrebno manje energije. Prva SMS poruka između dvije osobe poslana je 1993. Ubrzo je SMS postao vrlo popularna metoda komunikacije – brz i praktičan način da ostanete u kontaktu s prijateljima i obitelji gdje god se nalazili putem male, ali vrlo napredne spravice koju možemo sakriti u džepu.



2010
Ariel Active Gel kapsule

Ariel predstavlja svoju najnoviju inovaciju, Ariel Active Gel kapsule. Dostignuće 21. stoljeća za ženu 21. stoljeća. Jedna mala kapsula, jedan mali pokret za rezultate koji su veliki. Svaka Ariel Active Gel kapsula sadrži snažan tekući deterdžent koji ima 2 x veću koncentriranu snagu otklanjanja mrlja od ostalih Arielovih tekućih deterdženata. Više ne morate brinuti čak ni o doziranju. Odaberite Regular (za bijelu odjeću) ili Color (za obojenu odjeću) varijantu, stavite jednu kapsulu u bubanj, dodajte odjeću, uključite perilicu... i na kraju isključite. To je sve! To je ono što zovemo sitna, ali dinamitna.