CRVENI TEPIH U CANNESU

Glumice se gušile u kilometrima tila

13.05.2010 u 11:10

Bionic
Reading

Crvenim tepihom na otvaranju 63. festivala u Cannesu dominirali su (pre)bogati volani od tila koji su svojim vlasnicama umjesto pohvala zbog glamura priskrbili neželjene komentare o promašenosti kičastih oprava

Glavna glumica filma 'Robin Hood', Cate Blanchett (40), za svečano je premijeru odabrala elegantnu crnu toaletu Alexandera McQueena izvezenu srebrnim nitima, ispod koje su diskretno provirivali slojevi tila. No zato je Kate Beckinsale (36) jedva izlazila na kraj s količinama tila koji je obavijao bogatu Marchesinu balsku haljinu nježne lila boje. Haljinu vrlo sličnu njenoj prošetala je i Eva Longoria, koja je za tu prigodu odabrala bijelu kreaciju asimetričnog kroja modne kuće Pucci, koja bi bez problema mogla proći kao raskošna vjenčanica s dugačkim šlepom. I zvijezda Bollywooda Aishwarya Rai podlegla je volanima i šlepu na haljini modne kuće Elie Saab. Upravo su njihove haljine naišle na najviše kritika jer su svojim vlasnicama davale kičast štih svadbene torte.

Dašak holivudskog glamura donijele su oskarovka Helen Mirren (64), meksička glumica Salma Hayek (43) i australska pjevačica i glumica Natalie Imbruglia (35). Dok je Mirren plijenila pažnju u jednostavnoj crnoj haljini Elie Saab na jedno rame, koja je diskretno naglasila njenu savršenu figuru što uspješno odolijeva godinama, Salma Hayek skupljala je pohvale na račun Guccijeve haljine boje vina. Dojmljiva haljina asimetričnog kroja prvi je izlet te modne kuće u svijet visoke mode. Natalie Imbruglia je pak na crveni tepih unijela dašak živosti prljavo-ružičastom haljinom Alberte Ferretti.