MODNI EDITORIJAL POD MARJANOM

Njemačka manekenka Nila promovira Split

Bionic
Reading

Poznata njemačka manekenka Nila Halter toliko je zavoljela Split u koji je dolazila s ocem na jahti da je odlučila svoj najnoviji modni editorijal snimiti upravo u gradu pod Marjanom

Nila Halter je toliko zavoljela ljepote Splita da je ovaj put doputovala u grad kako bi spojila ugodno s korisnim.

Fotografije snimane po Splitu izići će narednih mjeseci u londonskom magazinu Push it, njemačkom Facesu, njujorškom Kismetu, Vsja Evropi i grčkom Soulu.

Snimala je pokraj Jupiterova hrama u sklopu Dioklecijanove palače, u društvu s make-up artisticom Juttom Alvermann, stilistom Marcelom Graulom i fotografom Robertom Rathnowom.

'Za ovaj drevni kasnoantički lokalitet tim mi je osmislio decentan look: togu i bogatu frizuru u kojoj pomalo nalikujem karijatidi. Naravno, izgled se mijenja ovisno o mjestu snimanja, no zajednički je nazivnik da su sve fotografije prilično čedne, rekla je Njemica za Slobodnu Dalmaciju. Pozirala je i na stijenama Bena, Peristilu te pri vrhu Marjana.

'Kao fotomodelu, ponajprije mi je stalo da fotografije ispadnu lijepo i atraktivno, a uz scenografiju kakvu pruža vaš prelijepi grad to je naprosto nemoguće izbjeći. Ako, k tomu, od toga i Split bude imao kakve turističke koristi, nemam ama baš ništa protiv', rekla je Nila.