SUGESTIJE S FASHION.HR-A

Ispod prozirne haljine nose se samo tangice

21.03.2010 u 10:55

Bionic
Reading

Da će iduće jeseni i zime biti 'vruće', na zatvaranju Dove Fashion.hr-a u subotu su pokazali domaći dizajnerski znalci I-Gle, Igor Galaš, Ivana Barač i Branka Donassy. Od teških pletiva do prozirnih minica – za svakoga ponešto!

Zaboravite klasične kapute jer će oni pleteni, s kapuljačom i šalom u istom tonu, i to dužine do poda, zavladati svemirom iduće zime. Od debele vune bit će i haljine, i to one do poda, koje se u donjem dijelu šire, sve do samog kraja na kojem su opet stisnute.

Šal, šal i opet šal uz svaku je pletenu kombinaciju neizostavan, a posebnu dozu elegancije ženi, ali i muškarcu koji se zavio u pletivo, podarit će ako se nosi preko glave. Poručio je to Igor Galaš dojmljivom kolekcijom u sivim, crnim i smeđim tonovima.

Modni studio I-Gle, iza kojeg stoje Nataša Mihaljčišin i Tina Vrdoljak-Ranilović, pokazale su, kako same kažu, koncentriranu, tamnu kolekciju kojom dominira asimetrija, volani i trakasti detalji, uz čestu igru 'rolicama' od materijala. Kraće tunika haljine i haljine koje sežu tik do koljena poželjne su ako su bez rukava ili na samo jedno rame, a suknjice pri dnu lepršaju u naborima. Crno-bijela kombinacija dolazi do izražaja kod šalova s uzorkom pahulja ili na kariranim jaknicama. Sve u svemu, u potpunosti nosiva kolekcija.

Dizajnerica Ivana Barač navela je mnoge u publici da se malo uzvrpolje pokazavši kako će odjevena na tulumima harati samosvjesna zavodnica. Njezina će prozirna ultra mini haljina biti sva izrezuckana i otkrivati bilo ramena, bilo leđa, pupak ili dio oko dekoltea. Kad već pokazuje grudi ispod sasvim prozirne zaštite, i puno mesa, zašto se ne bi, ne bi li dodatno zaintrigirala, malo sakrila iza kapuljače na glavi? I da, ona ne smije zaboraviti pojačanja za koljena, kao ni sjajne nadlaktice. Ako pak nije spremna za tangice ili polutangice, najviše što je dopušteno su - vruće hlačice.

Branka Donassy

Dove Fashion.hr je svojom revijom zatvorila Branka Donassy, koja ove godine slavi 25 godina rada u modi. Kolekciju za jesen/zimu 2010/11. namijenila je, kako kaže, svim potrebama žene. Volumen i nabori su kod ove dizajnerice također izraženi, kao i igra kontrastima. Tako lijeva strana haljine dolazi u svijetlo, a desna u tamnosmeđoj boji. Efektne su i hlače koje uzdignutim detaljem vizualno ostavljaju dojam kao da žena nosi trendi čizme iznad koljena. Zanimljiva je igra volumenom na leđima te svijetlo i tamnosivo oslikani kaputići, haljine i majice.

Od poznatih, revije su došli pogledati Nevena Rendeli, Matija i Marina Dedić, Sayon i Hamed Bangoura, Dubravka Jusić, Tatjana Holjevac, Tihana Harapin-Zalepugin, Ivica Skoko, Neno Pavinčić