UGODNO S KORISNIM

Žene kalorije najbolje troše u šopingu

15.01.2010 u 11:39

Bionic
Reading

Prosječna žena potroši oko 48.000 kalorija na godinu, i to samo obilazeći dućane, pokazala je najnovija studija

Studija je pokazala da žene godišnje obave 132 šoping izleta za što utroše 159 sati i 56 minuta hodajući po dućanima. Ustanovljeno je da šopingholičarke troše približno pet kalorija po minuti, što daje zbroj od 47.700 kalorija tijekom 12 mjeseci, što odgovara vrijednosti dnevnog unosa kalorija (1.940) tijekom 25 dana.

Istraživanje koje je na uzorku od 3.000 žena provela tvrtka Skinny Cow specijalizirana za dijetalne deserte. 'Osobito nakon blagdana žene intenzivno traže savršenu dijetu. Žene vole šoping, ima li boljeg načina za tjelovježbu i povratak u formu od rekreacije?' rekao je voditelj istraživanja.

U drugom istraživanju, koje je na istu temu proveo britanski Debenhams, više od polovine od tri tisuće ispitanih žena reklo je da se nakon dana provedenog u šopingu osjećaju puno iscrpljenije nego nakon fitnesa. Prosječna žena u šopingu provede dva i pol sata tjedno i prehoda oko pet kilometara. Muškarci pak provedu u kupnji oko 50 minuta i prehodaju svega dva i pol kilometara.

Znanstvenici su tvrdili da se za tri sata provedena u šopingu potroši 495 kalorija, koliko ih ima jedan Big Mac. Dva sata dovoljna su da se izgori 283 kalorije, koliko ima kava s mlijekom.

Iako je devet od deset ispitanih reklo da dućane obilaze u tenisicama, dvije trećine priznalo je da šoping ne smatra vidom tjelovježbe.

Jedna trećina ispitanica u 'ozbiljan' šoping odlazi jednom tjedno, a osam od deset žena priznalo je da šoping produljuje ako je u ženskom društvu; usput bi obavile i kavu ili ručak.