PIŠU POVIJEST

Velika modna bitka sestara Jelene i Isabelle: koja će pobijediti?

05.12.2016 u 10:54

Bionic
Reading

Prekrasne Victorijine anđelice, sestre Gigi i Bella Hadid našle su se na listi kandidatkinja za najboljeg svjetskog modela 2016., čime su ušle u povijest kao jedine sestre koje se istovremeno bore za titulu najbolje. I dok slavne sestre čekaju proglašenje pobjednice, mnogi se pitaju kako su obje uspjele doći do samog modnog vrha i tko je za to zaslužan

Gigi Hadid (21) i njezina godinu mlađa sestra Bella Hadid (20) bore se za titulu najboljeg svjetskog modela 2016. prema izboru 1.500 pripadnika modne industrije iz čak 41 zemlje koji su prvi put ove godine, osim za američke modele, mogli glasati i za internacionalne modele, a proglašenje se očekuje u londonskom Royal Albert Hallu pred 4.000 ljudi.

Sestre Hadid za titulu najbolje borit će se s poznatim imenima kao što su Kendall Jenner, Adwoa Aboah i Lineisy Montero, a proteklih godina najboljima su proglašene Jourdan Dunn, Cara Delevingne i Edie Campbell.

Pitanje koje si mnogi sljedbenici mode postavljaju, kada je riječ o slavi lijepih sestara Hadid, jest kako su dospjele do samog modnog vrha i je li za to zaslužan netko drugi.

Naime, Gigi i Bellu, koje se zapravo zovu Jelena Noura (Gigi) i Isabella Khair (Bella) Hadid ne prate dirljive životne priče kao što je to slučaj s manekenkama poput Adriane Lime koje su iz siromašne sredine dospjele u središte mode zahvaljujući pruženoj prilici skauta koji ih je zamijetio na ulici. Sestrama Hadid put je bio krčen od dana njihova rođenja, barem tako smatra publika na društvenim mrežama koja ih optužuje da svoju slavu nisu zaradile, već kupile

Kao kćeri bivše nizozemske manekenke Yolande Foster i palestinskog građevinskog mogula i olimpijskog pobjednika u skijaškim skokovima Mohameda Hadida, teškog 150 milijuna dolara, Gigi i Bella nikada nisu trebale brinuti o financijama, zbog čega mnogi smatraju kako nisu uspjele zahvaljujući radu te stoga ne zaslužuju ponijeti titulu najboljeg modela.

Unatoč brojnim kritikama kako su rođene sa zlatnom žlicom u ustima, sestre Hadid postupno su gradile karijeru modela od tinejdžerskih dana, u čemu ih je uvijek podržavala i njihova majka Yolanda. Yolanda je tada sudjelovala u reality showu The Real Housewives of Beverly Hills u kojem je javnost često mogla vidjeti i njezine dvije kćeri Gigi i Bellu. U to su vrijeme kamere zabilježile prve modne korake lijepe Gigi, nakon koje je i godinu dana mlađa Bella izrazila želju okušati se na modnim pistama.

OUR angel?? @yolanda.hadid

Fotografiju objavljuje Bella Hadid (@bellahadid)


Djevojke su od tada daleko dogurale. Nosile su revije prestižnih dizajnera kao što su Tommy Hilfiger, Ralph Lauren, Balmain, Marc Jacobs, Topshop i Dior, a odnedavno se mogu pohvaliti i revijom Victoria's Secreta koju je Bella ove godine nosila prvi put, a Gigi je to bila druga godina zaredom.

Jesu li sestre Hadid slavu stekle zbog slavnih i imućnih roditelja koji su im platili ulazak u modni svijet? Djevojke se s tim ne bi složile. Uvijek ističu kako je težak rad i odricanje razlog njihova uspjeha, baš kao što to za sebe ističe i jedna od njihovim najbliskijih prijateljica Kendall Jenner, jedna od planetarno popularnih sestara Kardashian

@versace_official babies ⭐️

Fotografiju objavljuje Bella Hadid (@bellahadid)


Bilo sestrama prezime odskočna daska ili ne, jedno je sigurno – čak ni sav novac na svijetu ne može vas natjerati da svako jutro ustajete i klešete trbušnjake u teretani ili budete dosljedni u onome što radite. To najbolje znaju neke slavne osobe koje su uspješnu karijeru jednako uspješno i prokockale te nestale iz medija dok si rekao keks.