Moda i ljepota KREATIVCI, JAVITE SE

Sudjelujte na prvoj zagrebačkoj 'Modi za ponijeti'

  • Autor: tportal.hr
  • 25.11.2009 16:24:09
  • 25.11.2009 15:19:23

Kultura promjene SC-a i Europski centar za kulturu i debatu GRAD iz Beograda raspisuju natječaj za sudjelovanje na prvoj zagrebačkoj 'Modi za ponijeti'

Kultura promjene
Kreacije mladih autora
Prva zagrebačka 'Moda za ponijeti' održat će se 11. i 12. prosinca u sklopu festivala Velesajam kulture br. 6 u Studentskom centru. Tom će prilikom biti predstavljeno nekoliko dizajnera iz Srbije, kao i izbor domaćih dizajnera prijavljenih na natječaj.

Krajnji rok za prijavu radova je 4. prosinca. Po isteku natječaja autorica projekta Ljudmila Stratimirović napravit će selekciju prijavljenih radova, koji će biti predstavljeni na prvoj zagrebačkoj 'Modi za ponijeti'. Kotizacija za sudjelovanje u projektu iznosi 150 kuna, a izložba je prodajnog karaktera.

Zainteresirani za sudjelovanje informacije o svojim radovima, nekoliko fotografija i kratak CV trebaju poslati na  ivana.sansevic@gmail.com.


MODA ZA PONIJETI

Projekt 'Moda za ponijeti' predstavlja specifičnu poveznicu mode i umjetnosti, gdje se moda predstavlja iz ugla mladih perspektivnih autora koji dosad nisu imali dovoljno mogućnosti za promociju.

Spomenuti projekt inicirala je primijenjena umjetnica Ljudmila Stratimirović u Beogradu 2007. godine kada je održano šest izložbi koje su okupile više od dvadeset srpskih autora. U posljednje dvije godine broj sudionika i publike se intenzivno povećavao tako da danas 'Moda za ponijeti' okuplja više od šezdeset izabranih autora i slovi kao jedan od najposjećenijih događaja u Beogradu te vrste.

Ovim putem Zagreb postaje nova destinacija širenja ovog projekta koji za cilj ima okupljanje i povezivanje umjetnika po čitavoj regiji.

'Moda za ponijeti' fokusirana je na stvaranje, razvijanje i adekvatno promoviranje scene koju čine mladi, inovativni i progresivni dizajneri. Sve nove, originalne ideje, eksperimenti u pogledu materijala, krojeva, prezentacije rada su dobrodošli.

'Moda za ponijeti' u Zagrebu organizira se u suradnji Kulture promjene Studentskog centra u Zagrebu i Europskog centra za kulturu i debatu GRAD iz Beograda. Nositelj projekta je GRAD, a autorica projekta Ljudmila Stratimirović.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više