27. i 28. STUDENOGA U OSIJEKU

Fashion Incubator slavi desetu obljetnicu

25.11.2009 u 08:26

Bionic
Reading

Ovogodišnji jubilarni, 10. Fashion Incubator održat će se 27. i 28. studenoga u sportskoj dvorani Gradski vrt u Osijeku

Na taj način jedinstveni hrvatski modni projekt namijenjen mladim neafirmiranim dizajnerima još jednom će dokazati svoju posebnost - održavanje na urbanim, ali krajnje netipičnim lokacijama za modne revije. Nakon autobusnog hangara, preko napuštene tvornice namještaja, do putničke zgrade Zračne luke Osijek i starog napuštenog kina, 10. Fashion Incubator seli se u novoizgrađenu sportsku arenu u Osijeku.

U showroomu Zorana Mrvoša održano je snimanje dokumentarnog filma koji je zamišljen kao retrospektivni razgovor između modnih dizajnera i ljudi iz modnog svijeta na temu njihovih mladih kolega koji su sudjelovali na svim dosadašnjim Incubatorima u Osijeku. Na snimanju su sudjelovali modni kritičar Nenad Korkut, dizajnerica Đurđica Vorkapić, dizajneri Teo Perić, Zoran Mrvoš i Tihomir Krznarić, glavna urednica portala Moda.hr Lucija Biondić, Viktor Drago i mlade snage hrvatskog dizajna Mura Pehnec, Ivan Alduk i Damjan Jacić.

Projekt Fashion Incubator pokrenula je u Osijeku 2004. godine skupina mladih entuzijasta koja je inicirala promociju neafirmiranih modnih dizajnera kroz originalne koncepcijske ideje. Otada do danas je na nacionalnu kulturnu i modnu scenu lansirao desetke mladih dizajnera, a odličnom organizacijom i vrlo visokim produkcijskim standardima uspio je privući više tisuća posjetitelja, čime je zauzeo prvo mjesto na društvenoj ljestvici događanja u Osijeku i Slavoniji. Isto tako, putem mnogobrojnih medija Fashion Incubator je prikazao Osijek kao moderan centar koji prepoznaje potrebe mladih i pruža im priliku za napredovanje i razvoj te se danas s pravom može reći da je Fashion Incubator postao najveći i najvažniji modni događaj za mlade dizajnere u Hrvatskoj.