FASHION GURU:

Plenković daje nadu: Prošla su vremena HDZ-ovih sivih odijela?

22.07.2016 u 12:02

Bionic
Reading

Na meti našeg modnog kritičara našao se i novi predsjednik HDZ-a, a on i stilom, ne samo retorikom, ulijeva nadu da su betonski siva odijela HDZ-a zakopana u prošlost, zajedno s donedavnim predsjednikom te stranke

Kad vidim Andreja Plenkovića, ponadam se da su betonski siva odijela političara iz HDZ-a zakopana u prošlost zajedno s bivšim predsjednikom te stranke.

Tendencija povelike odjeće koja se nosi u HDZ-u već je ustaljena jer im valjda ona daje nekakav osjećaj veličine.

Gospodin Plenković ipak je to promijenio i orijentirao se na plavu boju, koja je uostalom zaštitni znak te stranke, a sva sreća da je denver plava (popularno nazvana Kolinda) otišla u zaborav, gdje će, nadam se, i ostati neko vrijeme.

Plenković bi zbog svoje građe, ali i tendencije gotovo svih političara u Lijepoj Našoj da jednom kad se domognu neke dužnosti nabace na sebe nekoliko kilograma viška (što vidimo i po računima cateringa), ipak trebao nositi krojena odijela.

No svakako pozdravljam tu njegovu sklonost ležernijem stilu odijevanja u nekim prigodama jer ipak je ljeto, a i živimo u mediteranskoj zemlji, u kojoj ipak vlada malo opuštenija atmosfera.

Jedino se nadam da njegovo još uvijek svježe lice neće za godinu dana biti izmoreno i smežurano, kako to obično biva kod političara. Većina ih se jako postara, vjerojatno zbog previše obaveza, neplaćenih računa, stalnog vapaja sirotinje... A ako nemaju bora, onda su pronašli dobrog plastičara ili su lišeni svake empatije.