VJERNA SVOM STILU

Uspješno krši sva pravila na crvenom tepihu

12.05.2016 u 12:08

Bionic
Reading

Poznata po grunge stilu odijevanja, koji ne podliježe nametnutim modnim pravilima, glumica Kristen Stewart pametno se poigrava s jasnim i pomalo rigoroznim dress codeom filmskog festivala na francuskoj rivijeri te glamuroznim crvenim tepihom hrabro korača u glomaznim ravnim cipelama

Prošle godine filmski festival Cannes suočio se s kritikama zahvaljujući kodeksu odijevanja koji priznaje samo štikle na crvenom tepihu, zbog čega je brojnim uzvanicama hod po crvenom tepihu postao nedostižan san. Iako su glavešine festivala negativne glasine nazvale neutemeljenima, svejedno se podigla bura oko štikli i kanskog crvenog tepiha.

Prvog dana ovogodišnjeg izdanja Cannesa Kristen Stewart pojavila se u štiklama koje je usred predstavljanja filma odlučila skinuti da bi glamuroznu gala večeru festivala provela u udobnim glomaznim i ravnim cipelama s uzorkom šahovnice.

Sličnu taktiku Kristen je isprobala i prošle godine pojavivši se u Chanelovom kombinezonu upotpunjenom glamuroznim tenisicama nakon kratkog hoda crvenim tepihom u stiletto štiklama bež nijanse.

Poigravanje s dress codeom festivala glumici ne predstavlja pretjeran problem, a zahvaljujući njezinoj spremnosti na suočavanje s nametnutim ograničenjima, lako je moguće da ćemo uskoro gledati sve više planetarno popularnih glumica u udobnom paru obuće.

'Iskreno, smatram da bismo sve trebale nositi ravne potpetice. Osobno preferiram tenisice', odgovorila je glumica Emily Blunt na upit o prošlogodišnjim medijskim napisima o zabrani dolaska na crveni tepih u ravnoj obući.