POGREŠAN ODABIR

Modno razočarale i kraljevske dame s najviše stila

04.05.2016 u 09:39

  • +4

Charlotte Casiraghi i kraljica Rania

Izvor: Profimedia / Autor: Tportal.hr/Mihaela Maras

Bionic
Reading

Njujorška Met Gala tradicionalno okuplja neke od najvećih holivudskih zvijezda, a ovogodišnje izdanje nije bilo iznimka. Uz planetarno popularne uzvanice nisu izostajale ni prave kraljevske dame poput kraljice Ranije od Jordana i princeze Charlotte od Monaka. Ovogodišnja modno tehnološka tema glamuroznog bala, međutim, nije previše sjela uvijek dotjeranim damama s kraljevskih dvora

Tematski zadatak koji uključuje spoj mode i tehnologije u povodu ovogodišnjeg izdanja Met Gale brojne slavne dame uspješno su ispunile, no ne i modno osviještene dame s kraljevskih dvora.

Kraljica Rania od Jordana koja je pozornost javnosti priskrbila ljepotom i odličnim smislom za modu odlučila se suprotstaviti tehnološkoj temi Met Gale pojavivši se na crvenom tepihu u monokromnoj haljini modne kuće Valentino. Crno-bijela haljina koju je kraljica Rania predstavila na crvenom tepihu u suradnji s modnom kućom Valentino, načinjena je od detalja poput bijelog perja na šifonu koji se u donjem dijelu udvostručio čineći crne dijelove ukrašene sjajnim kamenčićima. Iako je haljina na kraljici od Jordana izgledala lijepo, ova ideja u potpunosti se kosila s temom najglamuroznijeg modnog događanja u godini.

Monegaška princeza Charlotte također nije zaostajala za jordanskom kraljicom. Prelijepa Charlotte koja se može pohvaliti suradnjom s modnom kući Gucci i ovaj je put udružila snage s kreativnim direktorom modne kuće – Alessandrom Micheleom

Alessandrova i Charlottina vizija haljine za Met Galu, osim što se kosila s temom događanja, neodoljivo je podsjećala na haljine kakve je Alessandro predstavio u megapopularnoj kolekciji za proljeće/ljeto 2016. Haljinu čine voluminozni volani u donjem dijelu koji su činili pravi sjenčani efekt ombre. Uz volane nije izostao ni detalj od čipke i cvijet smješten na ovratniku haljine. Premda je djelovala i više nego atraktivno i zanimljivo na crvenom tepihu, u društvu zvijezda u kreacijama koje su dobro odradile modno-tehnološku temu Met Gale, ova je podbacila.