PUN POGODAK

Ovo su najljepše haljine s glamurozne modne zabave

03.05.2016 u 14:35

  • +7

Najbolje odjevene ljepotice na Meta Gala zabavi

Izvor: Profimedia / Autor: Tportal.hr/Mihaela Maras

Bionic
Reading

Tema naslova 'Moda u doba tehnologije' sinoć je u punom smislu zavladala crvenim tepihom najglamuroznijeg modnog događanja godine. Bila je to prava prilika da dizajneri i zvijezde pokažu svoje viđenje spoja mode i tehnologije, od kojih su neke uzvanice posebno briljirale

Kao što se moglo očekivati, brojni dizajneri svoje zvjezdane muze odjenuli su u metalne haljine, čime je u doslovnom smislu shvaćena ovogodišnja tema izložbe njujorškog Muzeja suvremene umjetnosti i bala Met Gala.

Iako je odabir metalnih haljina djelovao pomalo ziheraški, tek nekolicini njih uspjelo je posebno se istaknuti u sjajnim kreacijama poput Poppy Delevingne, Kate Bosworth, Brie Larson i Naomi Watts.

Jedna od glavnih zvijezda večeri u svjetlucavoj haljini bila je Poppy Delevingne koja je crveni tepih Met Gale obilježila srebrnom haljinom s detaljima modne kuće Marchesa. Ti su detalji djelovali poput nakita kojima je brend Marchesa, za razliku od ostalih dizajnera, dao posebno viđenje spoja mode i tehnologije.

Za metalni sjaj koji nije postignut šljokicama i ljuskicama odlučio se i modni dvojac Dolce & Gabbana koji je svoje viđenje ovogodišnje teme bazirao na sjajnim detaljima koji djeluju poput nakita. Haljinu s potpisom modnog dvojca nosila je glumica Kate Bosworth.

Uz Poppy Delevingne i Kate Bosworth, koja je djelovala poput grčke boginje, ovogodišnja oskarovka Brie Larson posebno je metalno zablistala zahvaljujući haljini brenda Proenza Schouler. Velike srebrne ljuskice prekrivale su haljinu s detaljima poput proreza na struku, velikih volana i crne plišane mašne. Haljinu ukrašenu sjajnim ljuskicama nosila je i Naomi Watts. Riječ je o haljini modne kuće Burberry čija je posebnost u cvjetnim detaljima koji su uspjeli stvoriti romantičnu priču s tehnološkim predznakom. U nešto drukčijoj haljini modne kuće Burberry crvenim tepihom kročila je glumica Blake Lively. Njezina, na prvi pogled, obična ružičasta toaleta naglašena je predimenzioniranim plaštom s crvenim cvjetnim detaljima koji su joj, poput Naomi Watts, podarili dozu romantična izgleda.

Zvjezdane uzvanice zaigrale su i na kartu tehnološke elegancije u znaku crnih i bijelih haljina.

Atelier Versace za glumicu Kate Hudson kreirao je bijelu haljinu kakva se rijetko viđa na crvenom tepihu. Riječ je o haljini čiji su detalji načinjeni pomoću 3D pisača i učvršćeni metalnim zakovicama. Kroj koji neodoljivo podsjeća na vjenčanicu pokazao se punim pogotkom.

Crna elegancija u tehnološkoj maniri privukla je glumicu Oliviju Wilde i model Bellu Hadid.
Olivia Wilde tako je zablistala u crnoj haljini Michaela Korsa s detaljima poput metalnog ovratnika nalik ogrlici i srebrnih detalja. Ovom haljinom naglasila je i trudnički trbuh, a pozicionirala se i na listu najbolje odjevenih zvijezda večeri.

Modna kuća Givenchy ove se godine pobrinula za izgled megapopularne Beyonce i manekenke Belle Hadid. Kako se moglo očekivati, Bey je bila najveća zvijezda večeri, a iz godine u godinu iznenađuje posebnim izdanjima na crvenom tepihu Met Gale. Tako je bilo i ovaj put zahvaljujući haljini boje breskve od lateksa, s dodatkom cvjetnih i naglašenih puf-rukava. U kreaciji modne kuće Givenchy pojavila se i Bella Hadid. Iako joj se haljina kosila s ovogodišnjom temom bala, ta činjenica nije umanjila odličan dojam koji je ostavila na crvenom tepihu jednostavnom siluetom crne haljine koja je dramatično naglašena u donjem dijelu zahvaljujući velikom prorezu i krznenom materijalu kojim je postignut neviđen volumen.