NAKON 17 GODINA

Diesel dobio pravnu bitku protiv lažnjaka

02.05.2016 u 13:42

Bionic
Reading

Brend Diesel ostvario je važan uspjeh u strategiji zaštite prava brenda. Kompanija Diesel S.p.a. pobijedila je u pravnoj bitki s tvrtkama COSMOS WORLD SL, FLEXI CAUSAL SL i MANUEL GINER RODRIGUEZ koje godinama sustavno uništavaju brand prodajom lažnih proizvoda s Dieselovim potpisom

Prizivni sud potvrdio je kako je Diesel S.p.a. kompanija jedini vlasnik brenda Diesel čime ima pravo oduzeti prava bilokome tko nije ovlašten za uporabu njihova imena što se često događalo u prošlosti.

Osim toga, prizivni sud potvrdio je da COSMOS WORLD SL od 2005. godine krši autorska prava Diesela tražeći od tvrtke da momentalo prestane s proizvodnjom, distribucijom i bilokojim oblikom marketinških aktivnosti u svrhu promocije proizvoda, unište postojeći proizvodi, otkaže naziv domene www.dieselfootwear.es i , na koncu, novčano nadoknadi šteta prouzročena brendu Diesel.

Bilokoji proizvod s Diesel etiketom proizveden od strane navedenih tvrtki predstavljan u Europskoj uniji označava povredu brenda Diesel. Ova sudska presuda imat će velik utjecaj na španjolsko tržište, ali i na mnoge druge europske i južnoameričke zemlje gdje je COSMOS WORLD SL, sam ili preko poslovnih partnera, ilegalno distribuirao i prodavao lažne Diesel proizvode.

'Borili smo se 17 godina kako bi zaštitili prava postojećih i budućih kupaca Dieselovih proizvoda od nezakonite uporabe našeg zaštitnog znaka. Ova odluka jasno navodi pravo našeg branda da zaštiti svoj imidž od kršenja autorskih prava', komentira CEO Diesela, Alessandro Bogliolo.