TAJNE KOZMETIČKIH SALONA

Kakve beauty tretmane najčešće traže naši muškarci

12.12.2015 u 09:36

  • +6

Muškarci u kozmetičkim salonima

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Bionic
Reading

Usprkos brojnim predrasudama, dosta muškaraca redovito posjećuje kozmetičke salone, najčešće zbog tretmana poput depilacije, masaže, ali i čupanja obrva. Posjetili smo kozmetički salon u zagrebačkoj Dubravi, kvartu koji slovi kao poprište 'velikih frajera', te popričali s vlasnicom Valerijom Štokić i nekoliko klijenata

Ne postoji određeni profil koji dolazi u ovaj kozmetički salon, otkriva vlasnica, pa se tako u njemu znaju zateći muškarci različitih dobnih skupina, od 18 do 78 godina.

'Kada prvi puta dođu u salon, muškarci su obično malo zbunjeni i neugodno im je, ali mi se trudimo da ta nelagoda brzo nestane. Od svih tretmana koje im nudimo najčešće ipak traže depilaciju', objašnjava Štokić.

Dolaze zbog oklade ili ih partnerica potakne

Otkriva da se Hrvati, kada jednom uđu u salon, redovito vraćaju na tretmane, bez obzira na to što možda nailaze na kritike svojih prijatelja. Razlozi zbog kojih dolaze su mnogobrojni, no malo će koji od klijenata reći da je to zato što se želi osjećati ugodnije ili izgledati privlačnije. Nerijetko su upravo partnerice te koje ih potaknu ili nagovore na određeni kozmetički tretman.

'Partnerice su oduševljene i podržavaju njihove odlaske u salon. Što se tiče društva, klijenti ne žele otkrivati svojim prijateljima da su posjetili kozmetički salon. Osim što nam najčešće dolaze na depilaciju ili manikuru, dolaze i oni koji imaju problema s kožom', objašnjava vlasnica.

'Hoću li sresti nekog poznatog?'

Štokić napominje da nikad ne ulazi u intimu klijenata, a jednako tako je ne zanima čime se oni bave. Svoj posao, kaže, nastoji obaviti potpuno profesionalno, a sudeći prema posjećenosti salona, vjeruje da u tome i uspijeva.

'Imam klijenta od 70-ak godina koji dolazi na depilaciju intimnih dijelova. On je dugo godina živio u inozemstvu i redovito je to obavljao tamo. U Hrvatskoj to radimo ja i možda još dva salona u Zagrebu. Koliko mi je bilo malo čudno kada sam prvi put doživjela to, toliko sam svjesna da svoj posao moram raditi profesionalno', kaže Štokić.

Da i muškarci imaju iste beauty brige kao i žene, najbolji je dokaz za to jedan od redovitih posjetitelja kozmetičkog salona koji u njemu već godinu i pol redovito uređuje – obrve.

'Za to ne zna nitko osim mog bratića, a on uopće ne primjećuje promjene na mom licu nakon tretmana. U početku mi je bilo izuzetno neugodno - pitao sam se što će misliti o meni
cure koje rade u salonu i hoću li sresti nekog poznatog, pa sam na čupanje obrva dolazio uglavnom pred kraj radnog vremena', objašnjava klijent.

Nakon početne neugode - opuštenost

Drugi klijent je prvi puta stupio u salon nakon izgubljene oklade s bivšom djevojkom te je morao doći na tretman brazilske depilacije.

'Danas redovito posjećujem kozmetički salon, a moji prijatelji normalno reagiraju kada im spomenem da idem na masažu, ali ako je riječ o depilaciji intimnog područja, na što također dolazim, o tome se ipak ne razgovara. Prilikom prvog dolaska osjećao sam neugodu i sramio sam se, ali nakon pozitivne reakcije partnerice i ugodne atmosfere u salonu odlučio sam i dalje dolaziti na tretmane', kaže.

Prvi dolasci Nikole (u fotogaleriji) u salon vežu se uz tretmane čupanja obrva jer su mu, kaže, one izgledale poput onih jednog našeg političara.

'Kada sam svojim prijateljima prvi put spomenuo da idem u salon, bili su skeptični, ali kada su me vidjeli, svidjela im se promjena. Danas gotovo da idem na sve tretmane koje nudi ovaj salon, a žene su oduševljene time koliko se brinem o sebi. Iako je na početku bilo male neugode, s vremenom sam se opustio', kaže Nikola.