ŠTO JE IN?

Veste iz kojih nećete izlaziti ove zime

02.12.2015 u 07:11

  • +16

Veste

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Bionic
Reading

Hladni zimski dani nezamislivi su bez vesti, a ove zime nose se mladenački krojevi izražene teksture, sa zanimljivim detaljima poput gumbića, a najviše u trendu su - prugice

Bezvremenski mornarski uzorak više nije rezerviran samo za toplije mjesece, a veste i haljine od pletiva francuske dizajnerice Isabel Marant, hit među fashionisticama, ove su sezone u svoje kolekcije uvrstili i brendovi ulične mode.

Kraće veste s tamnoplavim prugicama i ukrasnim gumbićima na ramenima u svojim kolekcijama nude Mango, Zara, Asos i H&M. Prugice se savršeno slažu uz traperice i osvježit će i najjednostavniji styling.

Nećete pogriješiti ni ako se odlučite za veste izražene teksture s ponekim zanimljivim detaljem u obliku izreza ili već spomenutih dugmića, trakica i patentnih zatvarača. U trendu su nešto kraće verzije koje dopiru točno do ruba hlača.

Ove zime in su veste asimetričnog kroja s efektnim izrezima koje će podići zimski styling, a možete ih kombinirati uz casual, kao i uz pomno osmišljene stylinge.

Prošle su se godine na modnu scenu u velikom stilu vratile dolčevite, posebno one koje krase ogromni, predimenzionirani ovratnici koji ležerno padaju oko vrata. Široki modeli dolčevita sjajan su odabir za uske traperice, a one kraće i užeg kroja odlično pristaju uz midi suknje i toplije zimske hlače širih nogavica.

Vesta od kašmira komad je odjeće kojim ne možete pogriješiti. Ona je i modna investicija u koju vrijedi uložiti jer će vam već nakon prvog nošenja postati omiljeni odjevni predmet iz kojeg nećete poželjeti izaći, a zadnjih sezona u svojim je kolekcijama nude i lanci ulične mode.

A da bi vaša omiljena vesta trajala dulje, najbolje ju je pati ručno. Zdjelu ili umivaonik napunite hladnom vodom i dodajte manju količinu deterdženta za vunu i osjetljive tkanine. Uronite svoju vestu i ostavite da upija deterdžent 30 minuta pa je isperite u hladnoj vodi. Nikako je nemojte cijediti nakon pranja, već je umotajte u ručnik kako biste se riješili viška vode. Nakon toga je položite na suh i čist ručnik ili stalak za sušenje, a nikad je nemojte sušiti na konopcu ili u sušilici.