UDOBNO I MODERNO

Slavne dame poludjele za trendi natikačama

02.07.2015 u 08:00

  • +9

Šlape

Izvor: tportal.hr / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Udobne natikače ravnih potplata s remenom pokorile su modni svijet, a poznate fashionistice poput Jessice Albe, Vanesse Hudgens, Lily Collins ili Naomi Watts ne izlaze iz slatkih 'birkenstockica'

Prepoznatljive šlape ovog njemačkog brenda s dugogodišnjom tradicijom, kakve smo nekad viđali samo na njemačkim turistima iznad šezdesete, doživjele su nevjerojatnu transformaciju i unazad nekoliko godina, postavši apsolutni 'must have'.

Prvi model Birkenstock natikača proizveden je još 1964., a donedavno su bile rezervirane samo za neo-hipije i vegetarijance pa su čak američki konzervativci 2004. skovali naziv 'Birkenstock liberali'. Ipak, njemačka ortopedska obuća danas se prometnula u trendi modni dodatak koji s velikim guštom nose i poznate fashionistice.

Novi modni trend odmah su prepoznale i modne kuće Céline, Miu Miu ili Giambattista Valli, spomenimo neke, koje su u svoje kolekcije uvrstile i svoje varijante omiljenih natikača, kao i popularni high street brendovi, pa su trgovine prepune modela na tragu omiljenih njemačkih ortopedskih šlapa.

Birkenstockice su sad totalno in, pa ih s velikim zadovoljstvom (a vjerujemo da su im i njihova stopala jako zahvalna), nose i pomodarke koje dosad nisu izlazile iz vrtoglavih 'manolica'.

Nedavno ih je pohvalio i sam Manolo Blahnik.

'Stvarno mi se sviđaju 'birkenstockice'. Dobre su to natikače – osim ako imate dlakave prste', našalio se slavni dizajner cipela, piše The Wall Streer Journal.
Među velikim fanovima udobnih natikača je i njemačka manekenka Heidi Klum koja je svojedobno osmislila svoju liniju 'birkenstockica' koje danas dolaze u više od 800 varijanti u svim bojama i oblicima.

U nekoliko posljednjih tjedana, prodaja Birkenstock sandala na Amazon.co.uk je porasla za nevjerojatnih 95 posto, a sličan trend pokazuje i poznata web trgovina ASOS.

A kako ih nositi? Strogih pravila nema jer fantastično izgledaju uz traperice boyfriend kroja, vruće hlačice, maksi suknje, lepršave haljine… Savršene su za ljeto i sigurno nećete izlaziti iz njih po cijele dane, jer su savršene za grad, za plažu, za ljetne šetnje uz more...