LJETNI CHIC LOOK

Što je najbolje odjenuti po najvećim vrućinama

29.06.2015 u 07:00

Bionic
Reading

Koliko god zimi maštamo o što manje slojeva odjeće i ljetnim mjesecima kada je dovoljno imati haljinu i sandale za trendi look, nije uvijek lako podnositi vrućine

Široki krojevi

Što manje slojeva odjeće dodiruje kožu, manje će vam biti vruće. Imate veliki izbor lijepih krpica, od širokih šarenih hlača, dugih suknji, tunika, maksi haljina i košulja.

Crop krojevi

Već dulje vrijeme su in krpice koje imaju izrezane određene dijelove materijala na haljinama ili primjerice topovima, ali imaju veliku pogodnost jer njima lakše struji zrak pa će vam biti manje vruće.

Pamuk je najbolji izbor

Sintetički materijali velik su neprijatelj ljetnih vrućina jer se lijepe za tijelo, a na njima se često vide i mrlje od znoja. Kako koža u njima ne može disati kao što bi u pamučnim ili svilenim komadima odjeće, očekujte pojačano znojenje. Također obratite pažnju da su materijali lagani i prozračni. Omiljene skinny traperice najbolje pospremite u ormar do jeseni.

Crno je out

Boje su također važne i sigurno znate da će vam u odjeći crne boje biti više vruće nego što bi bilo, primjerice, u bijeloj. Osim bijele, birajte nježnije, pastelne tonove, a crnu ostavite za zavodljive outfite u ljetnim noćima. Također, nemojte zaboraviti na print i uzorke kao što su cvjetni jer kada ćete nositi lagane romantične haljine ako ne ljeti.

Da, i cipele mogu odmoći

Zbog samorashlađivanja tijela, vrućina 'izlazi' i kroz stopala pa je važno da nosite cipele od prirodnih materijala. Uz kožu, ove sezone su jako trendi espadrile, a u njima će koža lakše disati.

Donje rublje

Ni inače nije preporučljivo nositi grudnjake koji nam nisu ugodni, ali ljeti vam, primjerice, ojačani grudnjaci ili oni sa žicama mogu stvarati dodatne probleme jer višak tkanine i stezanje pojačavaju znojenje. Ako možete, s obzirom na krojeve i vrstu tkanine, nosite sportske grudnjake jer kroz njih koža lakše diše i bolje će upiti znoj.