ŠTITI I PREKRIVA

CC krema - najbolji izbor za proljetne dane

14.04.2015 u 11:32

  • +5

CC kreme

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Prekivaju gotovo jednako dobro kao puder, a laganije su strukture, štite od štetnih sunčevih zraka i njeguju kožu. CC kreme su stoga idealan izbor za proljetne dane

Kožu lica treba štititi od šetnih sunčevih zraka ne samo tijekom ljetnih mjeseci, već i tijekom cijele godine, a posebno tijekom prvih sunčanih dana. Vjerojatno ćete primijetiti pojavu laganog crvenila nakon što ste prve sunčane proljetne dane proveli na otvorenom. Sunčeve zrake jednako su štetne kao i tijekom ljetnim mjeseci, a naša koža još je osjetljivija, stoga ju je potrebno adekvatno zaštititi, ali i pritom prekriti nepravilnosti pa se kao logičan izbor nameću CC kreme.

CC kreme su zapravo poboljšane verzije iznimno popularnih multifunkcionalnih BB krema. U isto vrijeme njeguju, hidratiziraju, prekrivaju nepravilnosti. Zaglađuju lice i bore čine manje vidljivima i u sebi imaju SPF faktor koji nježnu kožu lica štiti od štetnih sunčevih zraka. Za razliku od tekućih pudera koji dolaze u puno nijansi, CC kreme obično imaju dvije do tri nijanse, no njihova se boja sjajno prilagođava boji tena i koži daje blistav izgled tijekom cijeloga dana.

'Obojene kreme izazov su za svakog proizvođača jer nije lako pogoditi i odrediti ton i prikladnu boju koja odgovara većini kupaca. Zbog toga je razvoj proizvoda trajao dosta dugo. Nabavili smo uzorke najkvalitetnijih pigmenata i nastojali dobiti što prirodniju boju. Colour corection kreme moraju dobro pokrivati crvenilo i sve nepravilnosti kože te za razliku od BB krema, moraju biti nešto 'jače' i stabilnije', objasnila je mag. pha. Vlasta Pojatina, vlasnica Olival kozmetike.

CC kratica dolazi od engleskog izraza color correcting ili korekcija boje. U usporedbi s BB kremama, CC kreme su nešto laganije tekture i djeluju kao korektivna krema koja ispravlja nedostatke na koži poput crvenila, diskoloracije te bolje prikrivaju nedostatke na koži od svoje starije sestre - BB kreme.

Mogu se koristiti same ili kao primer ako se nanose ispod tekućih pudera. No za razliku od BB krema kojih je na našem tržištu zaista velik izbor, CC kreme se mogu rjeđe pronaći. Koji se proizvodi trenutačno nude i po kakvim cijenama, pogledajte u našoj fotogaleriji.