DIJETA ZA KOŽU

Recept za mladolik izgled: dva dana u tjednu bez šminke

05.03.2015 u 17:45

Bionic
Reading

Je li dijeta za kožu 5:2, odnosno dva dana bez šminke tjedno, recept za mladolik izgled?

Mnoge showbizzerice rado pokazuju svoje lice bez šminke, poput Gwyneth Paltrow, Rosie Huntington-Whiteley ili Demi Lovato, a dermatolozi pozdravljaju ovakav trend.

Dr. Noor Almaani, dermatolog iz The Private Clinic of Harley Street, kaže da make-up koji sadržava različite kemikalije ulazi u pore, što može izazvati razne reakcije kože.

Ističe i da je zbog toga vrlo koristan povremeni odmor od make-upa

'Uvijek naglašavam pacijenticama da je dobro odmoriti lice od make-upa. Previše šminke bez prekida u korištenju može izazvati prijevremeno starenje kože uslijed smanjivanja količine elastina i kolagena', kaže. Dodaje i da parabeni iz kozmetičkih proizvoda ulaze u pore, što rezultira ubrzanim starenjem.

Inače, studije su pokazale da mnoge Britanke koriste šminku čak svih sedam dana u tjednu, a dermatolozi ističu da samo dva dana odmora od nje u tek mjesec dana može rezultirati zdravijom i mlađom kožom.

Dermatolog, dr. Terry Long ističe da bi bilo dobro jednom godišnje odmoriti kožu od make-upa u trajanju od tri tjedna. Savjetuje da bi to bilo najbolje provesti dva puta godišnje, u proljeće i jesen.

Dr. Esho, stručnjak za njegu kože na Channel 4 dodaje: 'Bitno je očistiti i hidratizirati vašu kožu svaki dan, a kožu odmoriti od make-upa dva dana u tjednu. I vaša će se koža vidno proljepšati u samo nekoliko tjedana'.