IMATE LI IH?

Kultni model traperica ponovo je u trendu

30.01.2015 u 11:45

Bionic
Reading

Na veliku scenu vraćaju se nekoć najpopularnije traperice, model Levi's 501, po koje se odlazilo preko granice i za koje se mjesecima štedjelo. No nove/stare 'it' traperice ipak su doživjele poneku promjenu, pa će model koji će se uskoro moći kupiti imati malo uže nogavice, ali će još uvijek biti ove sezone iznimno popularnog, laskavog 'boyfriend' kroja

Prošlo je podosta vremena otkad su levisice 501 bile sastavni dio naše garderobe, a u nekim drugim vremenima, kad smo više-manje svi bili jednako odjeveni, bez velikog isticanja, one su uz neizbježne starke bile sastavni naše svakodnevne 'uniforme'. No kako u zadnje vrijeme sve s prizvukom retro i vintage automatski zvuči cool, sramežljivo su se počele vraćati na scenu. U prilog im ide i činjenica da sve više proizvođača traperica želi promovirati novi model traperica i svrgnuti s trona skinny model. Na scenu stupaju nešto širi, opušteniji modeli, poput boyfriend traperica, a nema originalnijeg boyfriend modela od levisica 501 koje je magazin Time svojedobno proglasio 'komadom odjeće koji je obilježilo cijelo jedno stoljeće'.

Nove Levi's 501 CT (što je kratica za customized and tapered, a u slobodnom prijevodu to znači - sužene i prekrojene) ponudit će se u tri boje i predstavljat će najbolje od onoga što smo voljeli na originalnom modelu. Silueta omiljenih traperica ostaje nepromijenjena, nogavice su uže, struk je srednje visok, pliće su straga te uže u bokovima.

Novi model popularnih traperica nastao je nakon što je glavni voditelj dizajna Levi'sa Jonathan Cheung primijetio da njegovi poznanici, baš kao i on sam, redovito prekrajaju kultni model Levi's 501.

'Kod dizajna se zapravo radi o promatranju ljudi i inspiraciji. Razgovarao sam s kolegicom o tome da oboje radimo prepravke na omiljenim trapericama 501 te smo zaključili kako je sužavanje zapravo druga najčešća vrsta prepravka na trapericama, odmah nakon kraćenja', rekao je Cheung, a nije dugo čekao da se Levi's udruži s luksuznom trgovinom net-a-porter te će na tržište početkom ožujka lansirati modernizirani povijesni model.

No neće biti riječ o običnim levisicama. Svaki par ručno se šije u Euereka labu u San Franciscu, a traper dolazi iz Sjeverne Karoline. Svaki detalj na njima pomno je osmišljen, pa svaki par krase rukom izvezeni serijski brojevi i slovo E (Eureka) u unutrašnjem džepu i na dnu nogavice. Ovaj modernizirani klasik pokušat će oživjeti dio povijesti traperica, a uopće ne sumnjamo u to da će biti hit među modnim ovisnicima.