ZAOGRNULA SE PITONOM

Hoće li Amal razbjesniti prijatelje životinja?

28.11.2014 u 11:39

Bionic
Reading

Uspješna britanska odvjetnica i novopečena supruga Georgea Clooneyja, Amal Alamudiin pozornost plijeni svojim modnim stilom. No ovaj put mogla bi razbjesniti prijatelje životinja budući da se u londonskoj zračnoj luci pojavila u jakni od 100-postotne pitonove kože

Amal i George Clooney snimljeni su u zračnoj luci Heathrow odakle su se uputili preko bare. Oboje su bili u casual izdanjima, iako mu je, čini se, Amal ovaj put dala novu dimenziju.

I dok je prije nekoliko dan na istom mjestu viđena u elegantnoj crno-bijeloj haljini Dolce&Gabbana, Amal je za putovanje u društvu supruga odabrala ležerniju kombinaciju.

Poderane crne skinny traperice kombinirala je tenisicama na petu brenda Ash, jednostavnu bijelu majicu torbu Balenciaga i bež bajkersku jaknu Alexandera McQueena koja je izrađena od stopostotne kože pitona, a riječ je o modelu iz prijašnje kolekcije koji je koštao preko 60.000 kuna.

Amal bi zbog svog modnog izbora ovaj put mogla razbjesniti prijatelje životnija, slično kao i Beyonce koja je lanjskim nastupom na Super Bowlu, kad se pojavila u odjeći od pitona i iguane opasno razljutila PETA-u koja je njezinu odjeću ocijenila sramotnom.

Zmija je inače 'omiljen' reptil u kožnoj industriji, a posebno koža pitona koja je jako mekana i skoro pa nepoderiva.

Svjetska trgovina kožom pitona često je ilegalna zbog čega su neke vrste pred izumiranjem, upozorava Međunarodni centar za trgovinu. Znanstvenici stoga upozoravaju da sve veća potražnja za torbicama i drugim modnim dodacima od pitonove kože u Europi povećava uvoz tog materijala, no problem predstavlja to što je trgovina njime jako slabo regulirana pa je jako teško ustanoviti točan izvor kože. U cilju zaštite životinjskih vrsta, svatko tko kupi torbu od kože egzotične životinje trebao bi dobiti potvrdu da ona potječe s legalne farme za njihov uzgoj.