OLIČENJE ELEGANCIJE

Amal Alamuddin preko noći postala modna ikona

29.09.2014 u 14:08

  • +5

Modne lekcije Amal Alamuddin

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Bionic
Reading

Proteklog vikenda sve su oči bile uprte u izabranicu Georgea Clooneyja, lijepu britansku odvjetnicu Amal Alamuddin koja je paradirala po Veneciji u prekrasnim haljinama s dizajnerskim potpisom

Vjenčanica lijepe Amal još će neko vrijeme biti strogo čuvana tajna, barem dok ne iziđe novi broj američkog Voguea, u kojem će, kako se šuška, biti objavljene fotografije s vjenčanja godine.

Zgodna odvjetnica koja je uspjela upecati zakletog holivudskog neženju dala je naslutiti, barem po haljinama koje je pokazala proteklog vikenda u šetnji Venecijom, da ima stila, ali i da voli odjeću razvikanih dizajnerskih imena.

Svadbeno slavlje započelo je u petak, kad se atraktivna crnka pojavila u prekrasnoj retro haljini na crno-bijele pruge midi dužine s potpisom Dolce&Gabbana. Jednostavna elegantna haljina samo je naglasila egzotičnu ljepotu Clooneyjeve mladenke koja je za ovu prigodu upotpunila look sunčanim naočalama Prada, naušnicama Dolce&Gabbana i crnim štiklama proslavljenog talijanskog modnog dvojca.

Dan nakon vjenčanja novopečena gospođa Clooney sa svojim je suprugom krenula na svečani ručak za koji je odjenula atraktivnu mini macramé haljinu s cvjetnim ukrasima koja je otkrivala njezine savršene noge. Haljinu, sprijeda kraću, a odostraga dužine do koljena, potpisuje Giambatista Valli, a dio je njegove couture kolekcije za sezonu proljeće/ljeto 2014. Look je zaokružila mačkastim sunčanim naočalama i štiklama, također s Vallijevim potpisom.

Haljinu sličnog kroja nosila je u petak navečer, a crvena haljina s printom sprijeda je također bila dužine mini suknje dok je odostraga imala dug šlep. Riječ je o kreaciji iz kolekcije Resort 2011. Alexandera McQueena, a nosila ju je uz clutch torbicu Oscara de la Rente i jednostavne crne salonke.

U ponedjeljak je par svoju vezu formalizirao u venecijanskoj gradskoj vijećnici u kojoj su i formalno sklopili brak. Vjenčao ih je Clooneyjev prijatelj i bivši rimski gradonačelnik Walter Veltroni. U vijećnicu je par stigao gliserom kojim je upravljao glumčev dugogodišnji vozač po Veneciji, Alessandro Greco, a on im je ujedno bio svjedok.

Amal je i u ovoj prigodi bila oličenje elegancije pa je za sklapanje građanskog braka odabrala hlače visokog struka, prljavobijele boje i širih nogavica te bluzu u istoj boji na kojoj se isticala crna traka na rubu. Look je zaokružila šeširom širokog oboda i s odgovarajućom crnom trakom.