ZA SVAČIJI UKUS

Ovo je odjeća u kojoj ćete sigurno biti primijećeni

16.09.2014 u 12:58

  • +25

London Fashion Week

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Bionic
Reading

Tjedan mode u Londonu jedan je od ekskluzivnih modnih događanja, a Tom Ford najveće modno ime koje svoju kolekciju prikazuje na londonskoj modnoj pisti. Fordove revije do sada su uvijek bile samo za uski krug pomno odabranih, no sada je prvi put njegova revija bila otvorena za javnost

Na ovogodišnjem Tjednu mode u Londonu dizajner Tom Ford učinio je veliki korak – njegove revije do sada su se držale kao svojevrsni 'top secret' s vrlo malim popisom gostiju te zabranom fotografiranja, no ovoga puta revija je bila otvorena za javnost te je se čak moglo pratiti putem live streama.

Jednom od najvećih modnih imena na londonskoj modnoj sceni i ovoga puta najveća inspiracija bio je rock'n'roll, a reviju su otvorile djevojke razbarušene, pomalo divlje kose s naglašeno našminkanim očima koje su pistom prodefilirale u crnim haljinicama i suknjicama kombiniranim sa strukiranim crnim jaknama i cipelama visokih platformi.

Hlače će biti definitivan hit naredne sezone – one visoka struka, uske na bedrima te širokih nogavica koje su prema Fordu rokerski kožne te se nose uz šljokičaste topiće. Nakon općeg oduševljenja gledanja Fordove kolekcije, modni obožavatelji sad su u drugom iščekivanju – pitanje je kako će izgledati odjeća koju planira plasirati u dućane.

Uz Toma Forda, isti dan najnoviju kolekciju je predstavila i modna kuća Burberry, koja ove godine slavi 100. godišnjicu kultnog balonera pa je lako zaključiti kako je predzadnji dan Tjedna mode u Londonu bio jako uzbudljiv.

Burberry Prorsum pistu je razigrao jarkim bojama i uzorcima koji se na prvi pogled sukobljavaju, no zajedno čine sjajnu i upečatljivu kombinaciju. Prvotna je ideja bila predstaviti kolekciju koja je vrlo 'slobodna' i razigrana. Modeli su nosili delikatne haljine od tila u mekoj ružičastoj, zelenoj i žutoj boji te kombinirane s traper jaknama.

Uz Toma Forda i Burberry Prorsum, na London Fashion Weeku prethodnih dana svoje su kolekcije pokazali Vivienne Westwood Red Label, Marchesa, Temperley London, Paul Smith, Cristopher Kane, Hunter, Issa, Roksanda Ilincic, Matthew Williamson, Mulberry i brojni drugi…