NISU BAŠ BURKE, ALI...

Hrvatska dizajnerica kreira 'čednu' i 'pobožnu' odjeću

22.07.2014 u 11:43

Nina Brekalo

Izvor: Društvene mreže / Autor: Facebook

Bionic
Reading

U vrijeme krize i uz poprilično jaku konkurenciju u svijetu modnog dizajna novim se kreatorima nije nimalo lako nametnuti javnosti. I dok mnogi to pokušavaju seksi komadima odjeće na seksi modelima, Nina Brekalo ima svoj recept – nametnula se zagovaranjem čednog odijevanja

Već kad smo pomislili da nas u modi više ama baš ništa ne može iznenaditi, pojavila se, kao grom iz vedra neba, samouka dizajnerica iz Dubravaca kraj Duge Rese uznemirivši duhove zagovaranjem – čednog odijevanja.

Pozornost je 23-godišnja Nina Brekalo zadobila javnim istupima u kojima dijeli savjete o čednom odijevanju, u skladu s biblijskim smjernicama.

Njezine kreacije moraju biti ženstvene, ali zatvorene na dekolteu i pristojne dužine. Nina pritom tvrdi da za, gle čuda, čednu modu u Hrvatskoj postoji veliko zanimanje i da joj se na Facebooku javljaju mnogi sljedbenici kojima dijeli savjete o čednom odijevanju.

'Ovakva moda trebala bi predstavljati ženino dostojanstvo, da se ne otkriva previše, a da nije ni previše zamotana', rekla je u intervjuu za RTL. Već šest godina gradi svoj stil, a do dolaska u Zagreb na fakultet i postupne promjene imidža bila je metalka u korzetima i minicama.

Nina smatra da čedna moda ne mora biti staromodna i dosadna, no u dućanima je teško pronalazi pa sama dizajnira i šiva takvu odjeću.