TRENDI KOMBINACIJE

Na koje sve načine nositi kratke hlače

05.07.2012 u 08:00

Bionic
Reading

U vrućim danima osim suknjica i haljina dobar izbor su i kratke hlače uz koje možete kombinirati razne topiće, majice i bluzice

Važno je da ne pretjerujete s dodacima ili izazovnim izrezima na majicama ako nosite kratke hlače. Uz njih obucite jednostavnu majicu koja nije potpuno uska, ili dulji topić. Ako vam se čini preširoko, možete dodati remen, ali pripazite da boje budu usklađene. Kratke hlače izvrsno izgledaju i u kombinaciji s košuljicama. Kraće košulje možete utaknuti u hlače, a dulje također opasati remenom.

Pri kupnji hlača isprobajte više duljina, a vodite i računa o tome da prekratke hlače mogu lako otkriti male nesavršenosti. Duljina hlača ovisi i o tome za koju prigodu ste ih odlučili obući. Na piknik ili plažu možete odjenuti i vruće hlačice, ali za šetnju gradom ili neki formalni izlazak neka budu dulje i od finijeg materijala.

Imate li kraće noge ili ste niži, cipele neka budu u nekim neutralnim tonovima, savjetuje Style Tips 101. Cipele koje nemaju remenčiće i ne vežu se oko gležnja nogu vizualno izdužuju, a hoćete li nositi visoke pete, ovisi o prilici za koju birate odjeću.

Za dnevni stajling uvijek mogu proći balerinke ili otvorene sandale, a za plažu ili izlete imate zaista velik izbor, od japanki do raznih natikača.

Otkačeni look lako ćete postići trapericama koje imaju ocufane rubove nogavica, a uz njih obucite majicu s printom, prorezima ili primjerice jednim golim ramenom. Za rokerski štih dodajte remen sa zakovicama ili bunt narukvica.

Kratke hlače lako se mogu kombinirati i za večernje izlaske. Ukoliko pokazujete noge, nemojte pretjerivati s dekolteom ili golim leđima. Tako na crne kratke hlače od finog materijala možete obući jednostavnu majicu, sako i cipele na petu u neutralnoj boji. Dodate li tome frizuru i make-up, spremni ste za bilo koju prigodu.