Moda i ljepota HANDMADE KOLEKTIV

Novo mjesto za prodaju odjeće i nakita koje su izradile žene

  • Autor: tportal.hr
  • 10.5.2012 14:37:45
  • 10.5.2012 11:15:02

Platforma Vox Feminae posvećuje mjesec svibanj umjetnicama. Nakon projekcije dokumentarca !Women Art Revolution predstavit će i svoj novi projekt Vox Feminae Handmade Kolektiv

Vox Feminae Handmade Kolektiv je dio platforme za promicanje stvaralaštva i djelovanja žena u društvu.

Svrha Kolektiva je osnažiti umjetnice, dizajnerice i žene koje se bave izradom rukotvorina omogućivši im bolju vidljivost i plasman na tržištu.

Uz internetsku bazu profila umjetnica, članstvo otvara mogućnost prodaje odjeće, nakita i ostalih rukotvorina uz minimalne marže u butiku Slavica u centru Zagreba, kao i putem online shopa koji će se uskoro otvoriti u sklopu portala VoxFeminae.net.

A koje su strategije za integriranje žena u umjetničke strukture i jačanje vidljivosti umjetnosti žena koristile feministkinje 70-ih godina, otkriva redateljica Lynn Hershman-Leeson u filmu '!Women Art Revolution'. Ovaj dokumentarac je nastao iz materijala i intervjua s američkim umjetnicama, kustosicama, povjesničarkama umjetnosti i aktivistkinjama koje je autorica snimala četrdeset godina.

Nakon projekcije filma koji otkriva feminističke strategije iz prošlosti, Vox Feminae će u Dokukinu predstaviti Handmade Kolektiv i otvoriti diskusiju o suvremenim načinima osnaživanja ženske umjetnosti i stvaralaštva.

Više o Vox Feminae Handmade Kolektivu pogledajte ovdje.

! Women Art Revolution
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više