NEPROLAZNI TREND

Osam moćnih komada odjeće za svaku ženu

28.03.2012 u 09:34

Bionic
Reading

Postoji nekoliko trendova koji se uvijek iznova vraćaju u modu i to je nepobitni razlog da ih uključite u svoj ormar. Spomenimo samo dobru pilotsku kožnu jaknu, ma sto godina u njoj ste kraljica! Evo u što još valja uložiti

Pilotska jakna
Zašto se uvijek vraća u modu? Nastala kao jakna za pilote tijekom Drugog svjetskog rata, pilotska jakna, koja je na djelu bila na zemlji otkad ju je isfurala trendseterica Madonna 80-ih, šik je komad koji je ujedno i opak. Poželjan do boli, u tri riječi. Samo se vi držite ovog komada, no pazite, izvedbom mora biti što sličniji originalu, sve ostalo trendi smišljeno na ovoj jakni uskoro počne djelovati passée.

Bebidol haljinica
Haljinica koja je ubijala muški spol 60-ih i 80-ih, ali i proteklih sezona, u modu se vraća i vraća jer dobro stoji mršavicama, ali i damicama koje žele ponešto sakriti. Djeluje ženstveno, a da bude vaš vječni komad, bebidol haljinica mora biti od najboljih materijala: svile ili vune.

Platforme
Platforme se u modu vraćaju gotovo svake dekade, još od prošlog stoljeća. Zašto nas to ne čudi, ta peta u njima izgleda ubojito, a hod je bezazlen. Žena u njima dobije pokoji centimetar na visini, kao i neki poželjan funky začin. Ipak, za sofisticiran izgled ni platforma ni peta ne smiju biti prenapadno visoke, barem ne ako želite 'vječni komad'.

Nabrana duga suknja
Lepršava, u struku nabrana suknja oduvijek je zračila ženstvenošću, bila je omiljen ljetni komad odjeće za hipije, praktična za mlade mame - i sve ostale. Ništa jednostavnije za izgledati dobro i chic, osobito ako je u struku samo na elastičnu gumicu… Da bi bila vječna, mora izgledati unikatno i teško dostupna svima te neka svakako ima etno prizvuk.

Bluza koja se kopča visoko uz vrat
Jednu takvu zasigurno možete pronaći u ormaru svoje bake, koju je ova naslijedila od prabake. Bit će vječna ako nosi dizajnerski potpis, oni je savršeno skroje. Ili ako je dramatična, ima ima trake koje se oko vrata vežu u kravatu ili mašnu.

Tajice i skinny traperice
Što se to sugerira za ovo proljeće i ljeto? Traperice s elastinom, baš one najuže moguće, u veselim bojama. U redu, nećemo sada trubiti o bojama, ali zato ćemo o uskim trapericama. Sjetite se samo Debbie Harry u vrućim izdanjima, a danas Cameron Diaz… Za vječni komad kupite ipak klasične od čistog trapera, u nekoj neutralnijoj boji. Kad smo kod tajica, sve je jasno – nešto u čemu ćete pokazati noge bez da pokažete kožu.

Gležnjače
Gležnjače su nosili vojnici s kraja 19. stoljeća, a onda su ih usvojile žene i više ih ne ispuštaju iz vida. Naravno, dobile su potpeticu, nose se i na minjake… Uložite u one od fine kože, u klasičnoj boji – crnoj, smeđoj, izrazito tamnoplavoj. Naravno, za vječni par ne vrijede zakovice, cirkoni, uzorci – to su trendi detalji koji dođu i prođu. Onaj osnovni model uvijek ostaje.

Životinjski print
Životinjski print provcira ideju o ženi kao divljoj i žestokoj zavodnici, stoga i ne čudi što su pomodarke viđane u ovim printovima oduvijek (da ne kažemo od pećinskog doba). Trend je najnaglašeniji bio 50-ih i 60-ih, kad su ga nosile pin-up djevojke poput Bettie Page i Ann-Margret.

Birajte uzorke 'velikih mačaka', tigra, leoparda, i zebre. Crno-bijeli zebrasti cik cak ima najveću moć što se tiče neprolaznosti. U ovim printovima mogu biti i modni dodaci poput torbica, remena i balerinki, ali i bluze, vestice i majice s V izrezom.