GOTOV MODNI TJEDAN

Nataša Bebić i šareni vilenjaci zatvorili Cro-a-Porter

19.04.2009 u 10:08

Bionic
Reading

Završnu je večer 13. po redu Nivea Cro-a-Portera obilježio modni kolaž šarenih kreacija, manekenke koje su imidžom podsjećale na seksi Jessicu Rabbit i cijela paleta hrvatskih celebrityja koji su spremno pozirali fotografima

Sjajni je početak večeri posjetiteljima priuštio mladi riječki dizajner Juraj Zigman koji nikoga nije ostavio ravnodušnim. Premda se ljubitelji mode uglavnom dijele na one koji beskrajno vole njegove modele i na zaklete protivnike njegova modnog eklekticizma, ipak je Zigman sinoć nagrađen najvećim pljeskom. Modnim kolažem u kojem se naizgled nespojive boje tako dobro slažu te kombiniranjem apsolutno svih mogućih odjevnih elemenata dizajner je osvojio publiku.

Modni teoretičar i vrsni poznavatelj svjetske i hrvatske mode Neven Korkut rekao je: 'Zigman je genije i krajnje je vrijeme da ode raditi van jer će tamo, prema svemu viđenom, moći ispuniti sve svoje modne potencijale. Hrvatska modna scena je preuska za ovakve kreativce koji iznova stvaraju svoje ime na najljepši mogući način. Moram priznati da sam zaista oduševljen i da želim njegov sako.'

Tihomir Krznarić svojim je seksi siluetama inspiriranima Jessicom Rabbit osobito razveselio svjetsku zvijezdu industrijskog dizajna Ora-Itoa, koji nas je svojim opuštenim pristupom osvojio na prvi pogled. Potpuno različit od uštogljenih hrvatskih zvijezda, dokazao je da se na Cro-a-Porteru može jako dobro zabaviti.

Sjajni stajlinzi, kojima je cijela kolekcija dobila na snazi, provlačili su se kao nit vodilja kroz mnoge odjevne kombinacije, naročito u kolekciji Fjabe. Modna agentica Tihana Harapin-Zelepugin osvrnula se na tu temu rekavši: 'Moram priznati da sam u kolekciji dizajnerskog imena Fjaba osjetila jako dobar smisao za stajling koji je povukao cijelu kolekciju u drugom smjeru. Zanimljiva igra frizurama i bojama te odlična šminka dovele su do toga da kolekcija izgleda vrlo svježe i drukčije.'

Igra dekonstrukcijom i rekonstrukcijom, temama ovogodišnjeg Cro-a-Portera, dobro je legla Đorđu Smajloviću koji je svojim kreacijama upotpunio kolekciju cipela Ivana Ledenka i zaslužio pljesak pravih modnih znalaca.

Uvijek pompozno najavljivani ljubimci hrvatske zlatne mladeži, modni dvojac Elfs, pokazao je prilično neuvjerljivu kolekciju osvrćući se na temu osamdesetih i aerobik šika. Doduše, pojava splitske aerobik kraljice Nataše Bebić bio je pun pogodak, ali kopiranje već toliko puta viđenih kolekcija nije najbolja vrlina. Show je tu, boje su tipično mladenačke i razdragane, ali je nedostajalo sadržaja.

Završna večer ovosezonskog Nivea Cro-a-Portera pobudila je veći interes šire publike koja je, iščekujući show, popunila paviljon 11D. Sinoć su revije pogledali Adrijana Dejanović, Jelena Perčin, Marija Cvitanović, Mislav Čavajda, Iva Jerković, Neven Ciganović, a ponovno se ukazala i Severina. Iako su je kamere i fotografi snimali, Severina ni sinoć nije bila raspoložena za izjave, pa je nakon revije svojih miljenika Elfsa nestala.

Više pročitajte na www.moda.hr