BOLI GLAVA

Kupovina traperica stresnija je od preseljenja

19.07.2011 u 10:58

Bionic
Reading

Kupovina idealnih traperica toliko je frustrirajuća za žene da izaziva osjećaj depresije i stresa. Odabrati prave traperice zna biti prava muka, a ženama pada teže nego preseljenje

Istraživanje online trgovine Isme.com na 1000 žena pokazalo je da čak 43 posto žena zbog kupovine traperica osjeća izrazitu nervozu, čak i veću nego pri preseljenju u novi dom.

Ovaj modni zadatak najteže pada ženama iznad 50 godina, koje kažu da im je to najstresnija kupovina. U skinny trapericama izgledaju debelo, a ako odaberu one koje su šire u struku i odgovaraju njihovim mjerama, onda su im preširoke oko stražnjice i bedara pa izgledaju nezgrapno.

Mnoge žene tvrde da u trendi trapericama izgledaju pretilo te da im povećavaju stražnjicu.
'Koliko god da potrošite na traperice, nije važno, jer vas u nekoliko sekundi iz fashionistice mogu pretvoriti u šlampavu siluetu', kaže Jackie Lewis, glasnogovornica Isme.com.

'Svi smo se mi našli u takvoj situaciji. Pokušavamo se ugurati u najuže traperice pokušavajući prikriti nedostatke. Kao i većina ljudi, umorna sam od traperica ulične mode koja ima filozofiju da jedna veličina pristaje svima', kaže 62-godišnja Lynda Bellingham, brend ambasadorica Isme.com.

I žene iznad pedeset godina žele lijepu i modernu odjeću, s puno izbora, veličina i s prihvatljivim cijenama. Žele odjeću dizajniranu tako da pristaje onima čiji se oblik tijela u zrelim godinama promijenio.

Polovica ispitanih žena vjeruje kako im odjeća koja je u ponudi ne pristaje, a 23 posto misli kako dizajneri različitih modnih brendova smatraju da su starije žene nezgrapne.