GREEN CITY FASHION SHOW

Ella Dvornik predvodila djevojke u eko haljinama

22.05.2011 u 07:00

Bionic
Reading

Vodeći domaći dizajneri prikazali su zanimljive kolekcije napravljene od ekološki prihvatljivih materijala s motivima iz prirode, čime su se pridružili Green City Projectu. Na ovaj su izazov ispred zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti odlično odgovorili Ivica Klarić, Envy Room, Aleksandra Dojčinović, Ana Marija Ricov te Zoran Aragović

Zanimljiva večer 'eko modnih revija' u sklopu Green City Projecta, koje su prikazali domaći dizajneri, održala se na otvorenom unatoč hladnoj i vjetrovitoj subotnjoj večeri. Zadalo je to muke voditeljicama Lani Klingor i Ines Preindl, kao i modelima u kratkim i haljinicama, no manekenke su ipak uspjele pokazati svu draž kreacija, a među njima isticale su se Ella Dvornik (muza Zorana Aragovića) te Aleks Grdić i sve popularnija Anita Dujić.

Aleksandra Dojčinović zadivila je lepršavim ljetnim haljinama u boji bijele kave s crnim detaljima, od najkraćih s mnoštvom nabora, do elegantnih, dugih, padajućih kreacija. Boja tirkiza jedina je upadljivija, a dolazi u obliku remena ili torbice sa zakovicama. Na prirodu podsjećaju i kreacije od smeđih resica i šljokicama u nizu.

Da je na redu revija Zorana Aragovića, bilo je jasno čim se na pisti pojavila Ella Dvornik, njegovo zaštitno lice. Aragovićev svileni i viskozni suživot boja i uzoraka i opet je bio majstorski. Ta tko bi bolje spojio točkice, pepito uzorak i prugice svih boja na samo jednoj kratkoj suknjici, ili uz duge ljetne haljine isfurao tako dobre torbice! Ovaj put na njegove su se ljetne haljinice uvukle Hello Kitty i Mini Mouse.

Ivica Klarić pokazao je eko odjevne komade predvođene haljinom u boji masline, sa šišmiš rukavima, pojasom svezanim u mašnu i otvorenih leđa. Tamnozelena, smeđa i crna inspirirale su ga za korzet haljinice kakvu je nosila Aleks Grdić, a našlo se tu i slatkih papirnatih atrakcija od letaka.


Ana Marija Ricov pokazala je kako se u prirodi pretaču boje, tamnoplava, prljavo bijela i smeđa, u obliku hlača, suknji i haljina. Vrlo efektna njezina je igra volanima, osobito na ramenima.

eNVy room dočarao je proljeće i prve procvale ruže u doba godine kad ima najviše vjenčanja. Njihove bež kreacije prepune su tila, bilo da je riječ o dugim bilo o kratkim varijantama. Posute su bijelim, crvenim, bordo i zelenim ružicama, koje djevojke nose i u kosi. Našlo se tu i elegantnih kratkih haljinica nježnih boja, lepršavih, romantičnih i zavodljivih.

Modeli su nosili i platnene torbe Zagrebačke banke te Konzumove od 100 posto pamuka, koje je osmislio dizajnerski eNVy room. U publici su bile i Kim Verson, Ivana Husar, Tihana Harapin Zalepugin, Ida Prester, Kristina Lumbar i Petra Cigoj

Green City Project je inicijativa kojoj je cilj senzibilizirati hrvatsku javnost o važnosti ekologije, uključiti građane i potaknuti ih na sudjelovanje i na vlastiti angažman u zaštiti okoliša te promovirati tvrtke koje svojim djelovanjem pomažu širenju ideje društveno odgovornog poslovanja. Revija je organizirana povodom obilježavanja Dana zaštite prirode, a pokrovitelji ove manifestacije su Vipnet, Pliva, Zaba i Konzum.