UD VIŠE-MANJE

Manekenka ostala bez ruke nakon računalne obrade

31.03.2011 u 07:00

Bionic
Reading

Na internetskoj stranici lanca dućana Ann Taylor do prije nekoliko dana mogla se vidjeti fotografija manekenke koja je zbog nemara grafičara izgubila ruku pri računalnoj obradi. Da se to svakome može dogoditi, potvrđuju i primjeri s još par fotografija

U današnjem svijetu računalne obrade fotografija, u nastojanju da žene na raznim reklamama izgledaju 'savršeno', nije čudno kad se dogodi poneka žrtva nemara grafičkih majstora.

Donedavno se na internetskoj stranici lanca dućana Ann Taylor mogla vidjeti žena kojoj je greškom obrisana cijela ruka. Čim je shvatio svoju pogrešku, Anntaylor.com maknuo je fotografiju u pitanju i zamijenio je novim nizom slika iste manekenke, no bez nevidljivih ruku.

Zanimljivo, Victoriassecret.com nije našao shodno maknuti svoj grafički gaf, pa se fotografija manekenke s 'čudesnom' linijom još uvijek može pogledati.

Još jedan primjer bila je jednonoga žena sa sitea Talbots.com gdje je, nakon što je netko uočio grešku, grafičar popravio problem i vratio jadnoj manekenki izgubljeni ud.