LISTA ČEKANJA ZA SKUPE CIPELE

Unatoč krizi, Zagrepčanke poludjele za 'louboutinkama'

04.03.2009 u 11:25

Bionic
Reading

Prva kolekcija štikli s potpisom Christiana Louboutina u Hrvatskoj je gotovo rasprodana, a za modele iz nove kolekcije već postoji poduža lista čekanja, piše Jutarnji list

Louboutinke obožavaju Madonna i Angelina Jolie

Iako koštaju u prosjeku petstotinjak eura, za cipelama Christiana Louboutina, koje se odnedavno mogu nabaviti u Zagrebu u Nicolas Concept Storeu, Zagrepčanke su doslovce poludjele.

Prve dvije isporuke kolekcije za proljeće/ljeto 2009. odmah su rasprodane, a za nove pošiljke već postoji lista čekanja.

U ponudi je od 250 do 300 modela, a budući da je riječ o limitiranim pošiljkama, među kupcima je zavladala prava bitka za svoj par. Christian Louboutin odabrao je Zagreb za jedan od rijetkih gradova u kojima prodaje svoje slavne cipele crvenih potplata i očito nije pogriješio!

Unatoč krizi, Zagrepčanke ne žale posegnuti dublje u džep kako bi kući odnijele cipele koje obožavaju i svjetski celebrityji, poput Angeline Jolie, Sarah Jessice Parker ili Gwyneth Paltrow.

Neki od modela koji će uskoro stići u Zagreb su i Prive koje stoje oko 500 eura te Simple Pump koje koštaju oko 400 eura i spadaju u kategoriju jeftinijih. Najskuplje su Very Croise čija se cijena kreće između 650 i 700 eura, no i one su našle svoje kupce.

Cipele slavnog francuskog dizajnera Christiana Louboutina prodaju se u tek pedesetak dućana u svijetu. U svojoj dugogodišnjoj karijeri Louboutin je radio za Dior, Chanel i Yves Saint Laurenta, a najveću svjetsku reklamu učinila mu je Oprah Winfrey koja se u svom šou pojavila u cipelama s crvenim potplatama. A upravo su crveni potplati, lukavi marketinški trik inspiriran pop artom i Andyjem Warholom, postali zaštitni znak Christiana Louboutina.