SJENILA ZA TOPLE DANE

Šareni karusel ili smokey eye make-up?

05.05.2010 u 12:24

Bionic
Reading

Na kapcima se nosi sve! Od živopisnog šarenila u duhu 80-ih, preko monosjenila u neutralnim nijansama do smokey eye make-upa u svim bojama osim crne

Bila ona kremasta, kompaktna, u prahu ili tekućem stanju, sve je teže odoljeti maštovitim sjenilima. Čak i ako niste njihova zagovornica jer vam se ne da gnjaviti još i tim dijelom make-upa, morate im priznati njihovu neprikosnovenu transformativnu moć. Samim nanošenjem sjenila, pa bilo ono i u najdiskretnijoj nijansi, vješto ćete 'izmanipulirati' okolinu. Trenutačno će otvoriti pogled, vješto prikriti umor i skrenuti pažnju s kritičnog dijela lica, poput podočnjaka ili prištića.

Kako biste produžili njihov vijek i olakšali nanošenje, na kapke nanesite kremu za njegu područja oko očiju. Bilo bi idealno nanijeti i posebnu podlogu za make-up očiju, ali pomoći će i ako po kapcima razmažete malo tekućeg pudera ili korektora.

Najlakši i najdiskretniji make-up očiju počinje aplikacijom sjenila u prirodnoj boji čitavom dužinom pomičnog dijela gornjeg kapka. Prema vanjskom kutu oka stupnjevito nanosite više sjenila. Za kraj, po želji, olovkom ili tušem izvucite tanku crtu rubom kapka.

Nešto zahtjevniji i efektniji make-up postići ćete kombinacijom istobojnog sjenila u svjetlijoj i tamnijoj nijansi. Tamnije se nijanse uvijek nanose prema vanjskom kutu oka, a svjetlije od unutarnjeg kuta prema sredini oka i ispod obrva, eventualno ispod donjeg kapka.

Prave šminkerice znaju da za dobar make-up očiju nije važna samo nijansa nego i tekstura sjenila te način nanošenja. Ovisno o ukusu i navici, sjenilo se nanosi klasičnim aplikatorom sa spužvicom. Preporuka je da se kompaktna i sjenila u prahu nanose aplikatorom sa spužvicom, a razmazuju specijaliziranim kistom jer se tako izbjegava njihovo rasipanje po licu. Vrhunski vizažisti sjenila često nanose prstima jer, kažu, tako ih najlakše stapaju s kožom. S druge strane, tekuća se sjenila najlakše nanose prstima, a po kapku se najlakše razmazuju aplikatorom ili kistićem. Najbolja su za jednobojni make-up očiju, eventualno dvobojni. Nemojte ih kombinirati s kremastom olovkom jer bi konačni look mogao djelovati neuredno i razliveno.