MUKE S DLAČICAMA

Kako do glatke kože na bikini zoni?

11.08.2014 u 14:57

Bionic
Reading

Za željno iščekivani ljetni godišnji odmor opskrbili ste se preslatkim bikinijem koji vam stoji savršeno, no već prvi pogled na depiliranu biki zonu baca vas u očaj? Ne brinite, uz pomoć nekoliko jednostavnim savjeta vaša bikini zona može biti besprijekorno glatka

Ništa ne može tako pokvariti izgled u bikiniju kao upaljena i bolna bikini zona. Nakon korištenja britvice koža u području biki zone zna biti poprilično crvena, a ponekad bolna i upaljena. No tu neugodu pojavu moguće je izbjeći i bezbrižno uživati u ljetu.

Ako dlačice s bikini zone odlučite ukloniti voskom, radije se prepustite rukama stručnjaka. Piling bikini zone prije uklanjanja dlačica uvelike sprječava često bolno urastanje dlačica. Vosak je najbolji za uklanjanje nešto duljih dlačica, a kako bi uklanjanje bilo što učinkovitije, dlačice bi trebale biti barem šest milimetara duge. Ako su dlačice nešto dulje, neće biti potrebno ponavljati postupak nekoliko puta na istom području, što znači da će depilacija biti znatno manje bolna, koža će biti manje nadražena te će biti manji rizik od infekcije.

Za uklanjanje dlačica britvicom postoji nekoliko vrlo korisnih trikova koji će spriječiti nastanak prištića i upale. Za početak, bikini zonu uvijek depilirajte tek na samome kraju tuširanja. Naime, para pod tušem omekšat će dlačice omogućujući da ih depilirate vrlo blizu korijena. Nakon svakog pokreta ili dva britvicu isperite pod mlazom vode kako biste uklonili nakupljene dlačice i mrtvu kožu. Obavezno koristite gel za brijanje jer će u velikoj mjeri spriječiti nastanak prištića i oštećenja kože.

Kada se radi o depilaciji bikini zone, najveći broj pripadnica ljepšeg spola muku muči s uraslim dlačicama, upalama i hiperpigmentacijom, no i to se vrlo lako može izbjeći. Urasle dlačice nisu samo ružne i bolne, već doslovce zovu na čupkanje i izvlačenje – no odolite izazovu jer biste mogli završiti s infekcijom ili ožiljkom. Na područje uraslih dlačica radije nanesite proizvod koji sadrži acetilsalicilnu kiselinu koja će oljuštiti vanjski sloj kože i osloboditi uraslu dlačicu, a proizvod nastavite koristiti kako biste spriječili daljnje urastanje.

Upala se obično manifestira crvenilom i nadraženošću, a u tom slučaju najbolje je koristiti antiupalnu kremu koja je nježna na osjetljivoj koži. Najbolji izbori su proizvodi koji sadrže aloa veru i vitamin E jer će hidratizirati i umiriti kožu, a proizvodi s ekstraktrom kamilice smanjiti će nadraženost kože.

Koža na bikini zoni vam je tamnije boje ili pak prepuna tamnijih točkica – ne, ne čini vam se. Naime, čupkanje uraslih dlačica može izazvati hiperpigmentaciju, no kožu bikini zone također može potamniti i korištenjem pretoplog voska. U tome slučaju najbolje je nanijeti proizvode koji sadrže sastojak koji se zove dimethylmethoxy chromanyl palmitate, koji će posvijetliti tamna područja, ali i spriječiti ponovno urastanje dlačica i nastanak upale.