POTPUNO ISKRENO

Renata Sopek ima dan za varanje

02.05.2013 u 08:00

  • +11

Renata Sopek

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Bionic
Reading

Voditeljica Renata Sopek ima tijelo za poželjeti, redovito vježba i njeguje kožu, no to sve ne bi bilo dovoljno da nema samopouzdanje i nastup koji joj otvaraju sva vrata. Obožava masaže, trenira boks, pridržava se posebne zdrave prehrane, ali ima i dan za varanje kada si može priuštiti slatko. Što ne voli kod muškaraca, koji joj je tretman najdraži i bez čega ne može, otkrila nam je u beauty intervjuu

Kako se pripremate za toplo vrijeme i sunce? Nemam posebne pripreme. Treniram cijele godine. No što se tiče izlaska na sunce, moram reći da se pripremam. Mogu jako dobro potamniti, ali uvijek uzmem kuru betakarotena prije odlaska na more. Također, za početak uvijek koristim visok zaštitni faktor. Sjećam se, prije desetak godina dosta je bilo zaštititi se nekakvom desetkom, a ako to sad probate staviti na početku ljeta, otpast će vam koža. Itekako pazim na kožu jer mi je poprilično suha pa idem za tim da je dobro nahranim kremama i losionima.

Najdraži kozmetički ritual? Obožavam masažu jer puno treniram pa bih izdvojila dobru sportsku masažu, pod obavezno, koja me opusti. I to je jedina situacija u kojoj stišam mobitel. Što se tiče nekih ženskih rituala, volim si kupovati mirišljave kremice.

Što vam znači boks? Imala sam želju trenirati boks još prije pet-šest godina, ali počela sam tek prije godinu dana. To je idealan način da izbacite višak energije, a i što se tiče psihofizičkog učinka, moram reći da se osjećate preporođeni. Za vrijeme takvog treninga tijelo kompletno i konstantno radi nešto te vrijeme prođe u sekundi. Usprkos tome što je to zahtjevan trening, osjećate se preporođeno.

Bez čega ne možete u kozmetičkoj torbici?
Uvijek imam kozmetičku torbicu sa sobom. Mala torba, u ovoj svakodnevnoj torbi, koja sve više raste. Uvijek je tu nešto što mi baš treba - od sjajila, maskare, do olovke za usta - sitnica koje su mi neophodne ako trebam na brzinu otići na neko snimanje i sama se našminkati. No ono bez čega stvarno ne mogu, budući da su mi usta stvarno suha, je labelo. Neophodan mi je i kad ga nemam kao da mi nešto fali.


Vaš najjači adut?
Sama ljepota bez nečeg unutarnjeg, načina na koji zračite ne bi puno značila. Moj nastup i neko zračenje - mislim da je to ono što mi otvara sva vrata. Super je ako te netko pohvali zbog izgleda. Ne može biti naodmet. Ako ste zadovoljni sobom, drugi će misliti isto o vama.

Vaš beauty savjet? Piti puno tekućine. To je pod obavezno - dvije i pol litre vode.

Pazite li na prehranu? Imam od nutricionista propisanu prehranu, s tim da to nije dijeta, već zdrava i kvalitetna prehrana koja uključuje šest obroka dnevno, tako da stvarno pazim. Ali imam i dan za varanje, tako mi to zovemo, pa si onda priuštim neki kolačić. No s obzirom na trening i životne navike, da i malo zgriješim, ne bi se dogodila nikakva drama. Čovjek treba slušati organizam i ako vaš organizam ima potrebu za nečim, onda mu to stvarno treba i dati.

Kako su po vama sređene i njegovane djevojke kod nas? 
Naše djevojke jako drže do sebe. Po mom ukusu malo i pretjeraju jer su danju sređene kao da idu u večernji izlazak. Ali su njegovane i sređene.

Beauty greške muškaraca?
Odbija me nedostatak osnovne higijene, u smislu da vidim ljude neoprane kose i prljavih noktiju. To je neprihvatljivo i stvar osobne higijene.